Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii, amenzi de 338.511 euro în doar cinci zile

Publicat acum

pe

Inspecția Muncii a desfășurat, în perioada 06-10 martie 2017, acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 338.511 euro, adică 1.523.300 de lei. Au fost depistate 147 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relațiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.233.800 de lei din care 965.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost efectuate 1.537 de controale.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 289.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 93 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.113 controale în domeniu.

Atragem atenția asupra riscurilor la care se expun lucrătorii, în special cei care sapă șanțuri. Neasigurarea malurilor de pământ este cauza principală a accidentărilor, inclusiv mortale. E o tragedie să pleci de acasă, la muncă și să nu te mai întorci niciodată. Deseori această nenorocire nu vine singură, ea se completează cu lipsa formelor legale de angajare. Cel mai recent eveniment, în județul Buzău, un băiat de 17 ani, a murit sub un mal de pământ. Săpa o fosă septică, împreună cu niște prieteni, atunci când a fost îngropat de viu. Abia după mai bine de două ore de eforturi disperate, echipele de salvare au reușit să-l scoată, dar era fără viață. Cercetările efectuate de procurori și inspectorii de muncă au arătat că minorul lucra la negru și n-au fost respectate normele de siguranță nici de el nici de colegii lui. Echipamentul de protecție lipsea iar malurile gropii nu erau asigurate conform normelor legale. Este un exemplu trist care, din nefericire, este departe de a fi izolat”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER