Conectează-te cu noi

Eveniment

Angajata unei bănci din Gherla s-a folosit de funcție pentru a pune mâna pe sute de mii de lei și zeci de mii de euro

Publicat acum

pe

La nivelul Poliției municipiului Gherla se desfășoară activități de cercetare penală într-un dosar ce vizează infracțiunile de fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, toate în formă continuată, în cadrul căruia o femeie de 47 de ani a fost reținută, pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Din activitățile investigativ-operative efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2012- ianuarie 2022, în calitate de angajat al unei societăți având domeniul financiar-bancar, în diferite intervale de timp, aceasta ar fi desfășurat anumite operațiuni fără a avea acordul persoanelor în cauză, printre care deschiderea și lichidarea unor conturi bancare, modificarea credențialelor acestora, falsificarea unor documente cu scopul de a produce efecte juridice, accesarea unor conturi în mod repetat, efectuând, fără drept, operațiuni financiare.

Prejudiciul stabilit până în prezent, în dauna a 16 persoane vătămate, este de peste 560.000 de lei și aproximativ 44.000 de euro, acesta fiind recuperat parțial.

Astfel, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 27 aprilie a.c. pe numele acesteia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, iar activitățile s-au realizat cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER