Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Angajații Ambulanței Dej au participat la un PROTEST DE SENSIBILIZARE! Ce solicitări au sindicaliștii – FOTO

Publicat acum

pe

....

Angajații Ambulanței Dej au demarat astăzi, alături de ceilalți angajați ai Serviciului de Ambulanţă din România, între orele 11:00 şi 12:00, acțiuni de protest, pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra problemelor cu care se confruntă cei din sistemul medical de urgenţă.

....

Ambulanţele care au fost în așteptare la sediul Ambulanței Dej au folosit sistemele acustice şi luminoase timp de 30 de secunde, cu începere de la ora 11:00. Potrivit unui comunicat al Federației Sindicale „Ambulanța” din România, s-a recomandat ca în locurile de desfășurare a protestelor de sensibilizare să se difuzeze IMNUL Ambulanţei, iar ulterior să fie citit comunicatul care cuprinde lista de revendicări. La ora 12:00 s-a finalizat acţiunea de protest cu folosirea timp de 1 minut a sistemelor acustice şi luminoase a ambulanţelor aflate în aşteptare.

Mai mult decât atât, o parte din angajații Ambulanței Dej au decis să protesteze astăzi, în afara orelor de program, la Cluj-Napoca, alături de alți colegi din județ.

Cele mai acute probleme semnalate de sindicaliști sunt deficitul de personal şi vechimea maşinilor pe care lucrează. La Cluj, Serviciul Județean de Ambulanţă funcţionează cu 60% din personal, iar o parte dintre angajaţi îşi vor părăsi posturile odată cu intrarea în vigoare în ianuarie 2018 a noii legi a salarizării.

Ambulanţa Cluj deserveşte aproximativ 20% din populaţia judeţului şi a avut anul trecut 114.000 de solicitări, la care se adaugă mult mai multe apeluri de la 112 direcţionate spre Ambulanţă.

În România sunt 10.600 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă, care au deservit anul trecut 3 milioane de solicitări, ceea ce este foarte mult, consideră liderul Sindicatului Ambulanţa Cluj, Rareş Ghilea.

Până la data de 4 octombrie, dată la care se aşteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, dar şi de la Guvern, conducerea federației sindicale va demara procedurile de strângere de semnături de la toţi membrii de sindicat în vederea organizării de acţiuni de protest, GREVE de AVERTISMENT şi chiar GREVĂ GENERALĂ dacă se va impune.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER