Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Angajații români de la Fujikura produc cablaje pentru mașinile electrice (P)

Publicat acum

pe

loading...
Fujikura Automotive România este unul dintre cei mai mari producători de cablaje auto din nord-vestul tării, prin­cipalul client fiind grupul Volks­wa­gen. Compania se află în România de 17 ani, și numără în prezent aproximativ 4000 de angajați, în fabricile sale din Cluj-Napoca, Dej și Centrul de cercetare-dezvoltare din Sibiu.

Succesul și lunga prezență pe teritoriul României este datorat eforturilor susținute ale angajaților și managementului firmei de a se adapta an de an schimbărilor neîncetate și de multe ori radicale ale industriei automotive, cunoscută ca fiind una dintre cele mai grele industrii.

Pe plan mondial a început cursa construirii de modele electrice sustenabile, aproape toate firmele producătoare  încercând să își concentreze eforturile în acest sens.

Fujikura produce cablaje pentru un model electric interesant, destinat traficului urban. Acesta îmbină un sistem avansat de propulsie electrică și alte tehnologii inovatoare, oferind o autonomie de până la 160 kilometri, cu zero emisii.

La Fujikura Automotive România Dej, încă din luna martie 2013 a început producția pentru realizarea cablajului, care este elementul de bază pentru transmiterea semnalelor și a energiei electrice  furnizată de baterie. În prezent volumul de producție pentru anul 2018 a ajuns la aproximativ 3000 bucăți. Pentru a produce aceste cablaje, o echipă de 12 angajați Fujikura a fost special instruită și dedicată în acest scop.

O dată cu evoluția automobilelor moderne și cablajul trebuie să se dezvolte în concordanță cu acest trend. Producția acestui tip de cablaj va continua și în anii următori, fiind un proiect complex, care obligă Fujikura Automotive România la asigurarea standardului de calitate impus de client.

Vehiculele electrice sunt viitorul industriei auto, Guvernele Europene luându-și deja angajamentul de a susţine producţia de vehicule cu emisie foarte scăzută iar numărul de mașini electrice vândute este în creștere în fiecare an. Așadar în urmatoarele decenii, parcul auto mondial va fi total diferit față de cel pe care îl știm azi.

Mai multe amănunte despre Fujikura Automotive Romania puteți afla accesând pagina de Facebook: facebook.com/FujikuraAutomotiveRomania/.

Social-Cultură

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată și la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej, în colaborare cu Centrul Cultural „Arta”, a organizat joi, 23 ianuarie, manifestări omagiale dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Activitățile s-au desfășurat în Piața Bobâlna din Dej, cu începere de la ora 13:00 și au debutat cu un scurt discurs al primarului Morar Costan, urmat de un moment muzical susținut de soliștii Ioan Dordoi și Felix Gălan.

Programul artistic a continuat cu un moment susținut de Ansamblul folcloric „Someșana”, totul încheindu-se cu o horă în care s-au prins toți cei prezenți.

Avem datoria să lăsăm moștenire urmașilor noștri faptele glorioase ale înaintaşilor noştri, un inestimabil tezaur pe care toți românii trebuie să îl cunoască”, a scris pe Facebook primarul Morar Costan.

Continuă să citești

Social-Cultură

Autostrada Nordului, care ar urma să treacă și prin Dej, din nou în actualitate

Publicat acum

pe

loading...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava.

Autostrada Nordului („Europa – Ardeal – Bucovina”) urma să facă legătura între Vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi județul Suceava, trecând prin Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei. Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, anunța lansarea licitaţiei în ultima sa zi în această funcție.

CNAIR a publicat astăzi răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la 6 februarie.

Valoarea estimată a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, scrie zcj.ro. Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceva este împărţit în trei secțiuni. Acestea sunt: lotul 1 Baia Mare – Bistriţa (care trece şi prin Dej); lotul 2 Bistriţa – Vatra Dornei şi lotul 3 Vatra Dornei – Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi.

Continuă să citești

Social-Cultură

O nouă conferință cu pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, la Centrul Cultural „Arta” din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Protopopiatul Ortodox Român Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, desfășoară în această perioadă proiectul cultural intitulat „Familia și societatea, ce ne spune Biblia?”.

Dacă în prima parte a acestui proiect Protopopiatul Ortodox Român Dej a organizat conferința cu tema „Societatea de azi, o lume fără familie?”, iar în cea de-a doua întâlnire discuțiile au fost centrate pe tema „Depresia, boala secolului?!”, în cea de-a treia întâlnire pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține conferința cu tema „Mai pot fi educați copiii, azi?”.

Întâlnirea va avea loc va avea loc joi, 20 februarie, cu începere de la ora 18, la Centrul Cultural „Arta” din Dej.

Intrarea este liberă!

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare