Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Angajații români de la Fujikura produc cablaje pentru mașinile electrice (P)

Publicat acum

pe

Fujikura Automotive România este unul dintre cei mai mari producători de cablaje auto din nord-vestul tării, prin­cipalul client fiind grupul Volks­wa­gen. Compania se află în România de 17 ani, și numără în prezent aproximativ 4000 de angajați, în fabricile sale din Cluj-Napoca, Dej și Centrul de cercetare-dezvoltare din Sibiu.

Succesul și lunga prezență pe teritoriul României este datorat eforturilor susținute ale angajaților și managementului firmei de a se adapta an de an schimbărilor neîncetate și de multe ori radicale ale industriei automotive, cunoscută ca fiind una dintre cele mai grele industrii.

Pe plan mondial a început cursa construirii de modele electrice sustenabile, aproape toate firmele producătoare  încercând să își concentreze eforturile în acest sens.

Fujikura produce cablaje pentru un model electric interesant, destinat traficului urban. Acesta îmbină un sistem avansat de propulsie electrică și alte tehnologii inovatoare, oferind o autonomie de până la 160 kilometri, cu zero emisii.

La Fujikura Automotive România Dej, încă din luna martie 2013 a început producția pentru realizarea cablajului, care este elementul de bază pentru transmiterea semnalelor și a energiei electrice  furnizată de baterie. În prezent volumul de producție pentru anul 2018 a ajuns la aproximativ 3000 bucăți. Pentru a produce aceste cablaje, o echipă de 12 angajați Fujikura a fost special instruită și dedicată în acest scop.

O dată cu evoluția automobilelor moderne și cablajul trebuie să se dezvolte în concordanță cu acest trend. Producția acestui tip de cablaj va continua și în anii următori, fiind un proiect complex, care obligă Fujikura Automotive România la asigurarea standardului de calitate impus de client.

Vehiculele electrice sunt viitorul industriei auto, Guvernele Europene luându-și deja angajamentul de a susţine producţia de vehicule cu emisie foarte scăzută iar numărul de mașini electrice vândute este în creștere în fiecare an. Așadar în urmatoarele decenii, parcul auto mondial va fi total diferit față de cel pe care îl știm azi.

Mai multe amănunte despre Fujikura Automotive Romania puteți afla accesând pagina de Facebook: facebook.com/FujikuraAutomotiveRomania/.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER