Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Aniversare Rotary Club Dej: concert de muzică clasică, târg de carte și focuri de artificii

Publicat acum

pe

afis rotary concert exceptional

Cu prilejul împlinirii a opt ani de la constituire, Rotary Club Dej organizează, vineri 24 iunie, în Piața Bobâlna, o serie de manifestări culturale cuprinzând lansări de carte și concerte de muzică clasică, la care sunt invitați să participe toți cetățenii municipiului, interesați de actul artistic valoros și autentic.

În cadrul acestor manifestări, la ora 18:00 va avea loc festivitatea de Chartarea a Interact Club Dej, organizație non-guvernamentală și non-profit, patronată de Rotary Club Dej. Reunind tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, doritori să contribuie la binele comunităților cărora le aparțin, activitățile cluburilor Interact din cadrul Districtului 2241 Rotary România și Republica Moldova, se desfășoară sub motto-ul „A servi mai presus de sine”, în spiritul benevolatului umanitar promovat de Rotary International.

Programul manifestărilor din 24 iunie, realizat cu sprijinul Primăriei Dej, va debuta la ora 11:00 cu un „Târg de carte” la care participă editurile: Școala Ardeleană – Cluj (director: Vasile George Dâncu), Caiete Silvane – Zalău, Nomina – București, ASTRA-Dej (director: Radu Gavrilă), Charmides – Bistrița, Neuma – Cluj (director: Andreea Hedeș), Limes – Cluj (director: Mircea Petean) și Pergamon – Bistrița (director: Mircea Măluț).

În cadrul târgului vor avea loc lansări de carte și prezentări de noutăți editoriale, fiind anunțată participarea unor scriitori și critici literari consacrați din Cluj-Napoca, Dej, Bistrița și Zalău, respectiv: Zorin Diaconescu, Vasile George Dâncu, Mircea Petean, Andreea Hedeș, Daniel Săucă, Dan Coman etc. De asemenea, în cadrul târgului, după lansarea volumului „Spre Polul Vest”, semnat de poetul dejean Nicolai Maxim (Editura ASTRA-Dej), va fi celebrată activitatea prozatorului și dramaturgului Ștefan Mihuț, „Cetățean de Onoare” al municipiului Dej, cu ocazia împlinirii rotundei vârste de 80 de ani.

„Târgul de carte” va fi urmat, la ora 18:00, de festivitatea de Chartare a Interact Club Dej, după care, programul manifestărilor va continua la ora 19:00 cu un „Concert de muzică simfonică” susținut de elevii claselor V-VIII de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. Dirijor: prof. Nicolae Fogărășanu.

Începând cu ora 20:00, iubitorii de muzică clasică vor avea parte de un „Concert extraordinar” oferit de soliștii Operei Naționale din Cluj: Ioana Badiu (soparană, membră de onoare a Rotary Club Dej), Alexandra Hordoan (mezzosoprană), Horațiu Rusti (bariton), Andrei Sofron (tenor) și Petre Burcă (bas). La pian: Olga Bordaș.

Seara aniversară Rotary se va încheia la ora 22:00 cu un foc de artificii, anunță Virgil Oșan, președintele Rotary Club Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER