Conectează-te cu noi

Naţional

ANM | Două coduri GALBENE de vreme rea. Vânt şi ninsori în aproape toată ţara

Publicat acum

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de vreme rea. Primul intră în vigoare mâine dimineaţă la ora 06:00 şi expiră la ora 21:00.

Astfel, în Banat, Crişana şi apoi treptat în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei şi Oltenia vântul va sufla cu 55-70 km/m. După-amiază vântul se intensifică şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. 

Vântul va avea intensificări şi la munte, unde se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltã vor predomina ninsorile şi rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaţilor Orientali şi, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Al doilea cod galben intră în vigoare mâine seară la ora 21:00 şi expiră pe 15 aprilie la ora 06:00. În Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80…100 km/h, spulberând zăpada. 

În regiunile vestice, nordice şi centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă şi local îngheţ la sol.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER