Conectează-te cu noi

Naţional

ANSVSA avertizează: Legume și fructe din import, pline de pesticide

Publicat acum

pe

supermarket kaufland

În perioada 1 ianuarie – 4 mai a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un număr de 3.854 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 862 probe.

Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.

Pentru cele 862 de probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru un număr de 822, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator.

Dintre cele 822 de probe analizate, 7 probe au prezentat depăşire a limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme.

Rezultate neconforme s-au înregistrat la următoarele produse: o probă de tomate provenite din Iordania, o probă de ardei iute, provenit din Iordania, o probă de mere, provenite din Macedonia, patru probe de fasole boabe, provenite din Etiopia.

Tot în această perioadă, inspectorii ANSVSA, au efectuat o serie de verificări la depozitele de destinaţie pentru produsele de origine nonanimală.

Probele, prelevate cu ocazia acestor verificări, au fost supuse analizelor de laborator, rezultând un număr de 126 probe conforme şi 3 probe neconforme, astfel: o probă de ardei kapia roşu, o probă de rodii şi o probă de lămâi. Toate probele cu rezultat neconform au provenit de la transporturi de fructe şi legume cu origine Turcia.

Conform procedurilor, loturile neconforme au fost dirijate către neutralizare.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER