Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Apariție SPECTACULOASĂ pe cer. Halo, văzut din Dej. Despre ce FENOMEN rar e vorba – FOTO

Publicat acum

pe

....

Locuitorii din Dej au putut vedea, astăzi, pe cer unul dintre fenomenele rare asociate Soarelui care pot fi văzute cu ochiul liber.

Halo – un fenomen rar fiindcă este nevoie ca un cumul de factori să se petreacă în acelaşi timp – a putut fi văzut, în prima parte a zilei, din majoritatea cartierelor din municipiul Dej. Halo constă în apariția unor inele luminoase în jurul Soarelui sau Lunii, care se datorează reflexiei, refracției și dispersiei luminii în cristalele de gheață aflate în atmosferă la mari înălțimi.

....

”Fenomenul Halo face parte dintr-o gamă largă de fenomene optice atmosferice care se formează în momentul în care Soarele sau Luna strălucesc prin nori subțiri, compuși din cristale de gheață. Aceste fenomene se datorează refracției luminii care trece prin cristalele hexagonale de gheață ce apar în norii cirostratus la o înălțime de 7-12 km, zone în care temperaturile ajung și la 30 de grade cu minus. Forma specială precum și modul de orientare al cristalelor este responsabil pentru tipul de halo observat de către privitor. Cel mai des întâlnit Halo este cel circular”, conform cunoaștelumea.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER