Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Paștile, distribuite la casele credincioșilor. Protopopul Dejului a explicat cum se vor împărți

Publicat acum

pe

....

De astăzi a început și la Dej distribuirea Paștilor la domiciliul credincioșilor. Pâinea binecuvântată în formă de prescuri, stropită cu aghiasmă şi vin, numită ”Paşti”, este împărțită de preoți și voluntari.

Cum se vor distribui Paștile în municipiul Dej a explicat preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului:

....

”Parohiile o să ducă Sfințitele Paști la fiecare credincios acasă. În mediul rural, voluntarii vor duce Sf. Paști la poarta credinciosului. La parohia unde slujesc, mâine dimineață noi o să ducem la blocuri. Nu o să batem la ușa fiecărui apartament. În colaborare cu cei care sunt responsabili într-o scară de bloc, noi o să ducem acestora Sf. Paști. Apoi, oamenii vor merge la responsabilul blocului, vor lua Paștile și vor merge în casă cu ele. La casele din oraș, tot așa, vor merge voluntarii noștri, alături de noi, de preoți. Nu va rămâne nimeni fără să primească Sf. Paști (…) Referitor la Parohia Dej III, părintele paroh Mureșan s-a hotărât să împartă Paștile și azi și mâine, sau poate și duminică. Începând de azi, în municipiul Dej s-au împărțit Paști”, a transmis preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului.

Vă reamintim, pâinea sfințită (Paștile) se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă (17-18 aprilie), în intervalul orar 8-17, și în prima zi de Paști (19 aprilie), între 6 și 12, iar Lumina Sfântă se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20. Oamenii vor primi Paștile din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.

Totodată, slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi a prevederilor din Ordonanţele Militare fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Gabi

    2020-04-18 la 5:20:47 PM

    La multe peroane nu au ajuns cu Pastele inca poate pe la anul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER