Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Aproape 4000 de persoane, vaccinate la maratonul din Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

În această dimineață s-a încheiat Maratonul Vaccinării, desfășurat în weekend la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

3.900 de persoane s-au vaccinat în cadrul ”Maratonului Vaccinării”. Acestea se vor întoarce pentru rapel tot la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 4-7 iunie.

”Maratonul de la BT Arena s-a încheiat cu 3.900 de persoane imunizate. Nu ne-am stabilit un target, important este că încă aproape 4.000 de persoane s-au imunizat cu această ocazie, în plus față de cei care s-au vaccinat în centre sau la punctul drive-tru. Nu au fost probleme deosebite, a fost variat ca tip de persoane care au accesat vaccinul”, a declarat subprefectul Irina Munteanu.

”La Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj, care a avut loc în weekend la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3.900 de persoane – clujeni, persoane din alte judeţe şi cetăţeni străini. Evenimentul s-a desfăşurat timp de trei zile şi trei nopţi, începând de vineri, 14 mai, ora 16:00 şi până luni, 17 mai, la ora 8:00. La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau paşaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acţiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenţi, rezidenţi şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, cele mai tinere persoane au avut 16 ani, iar cea mai vârstnică – 97 de ani.

”De asemenea, foarte mulţi cetăţeni străini, din ţările Uniunii Europene sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în ţară şi au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca”, se mai arată în comunicat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER