Conectează-te cu noi

Social-Cultură

ASR Principele Nicolae al României a ajuns astăzi, pe bicicletă, la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Principe Nicolae (9)

ASR Principele Nicolae al României a ajuns astăzi la Dej în cadrul turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche.

Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” este un eveniment unic în România, ce se desfășoară în perioada 23 aprilie-3 mai. ASR Principele Nicolae al României traversează nu mai puțin de 13 județe în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța. Acesta pedalează în beneficiul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel național.

În această după-amiază, în jurul orei 18:30, Principele Nicolae al României a ajuns la Dej, însoțit fiind de Alex Ciocan, multiplu campion național la ciclism, dar și de reprezentanți ai Asociației Curtea Veche. Aceștia au fost așteptați la intrarea în oraș de mai mulți bicicliști din Dej, fiind conduși apoi până la punctul de întâlnire din Parcul Mic. Acolo, Principele Nicolae a fost întâmpinat de primarul Morar Costan și de viceprimarul Aurelian Mureșan, dar și de numeroși susținători.

”Traseul a fost greu și lung, dar bine; a fost așa cum m-am așteptat. Mă bucur că am ajuns, sunt foarte obosit acum. A fost o zi foarte dificilă, dar încercăm să promovăm sportul și lectura, două lucruri care merg mână în mână cu educația”, a declarat ASR Principele Nicolae, care le-a mulțumit apoi dejenilor că l-au așteptat în număr atât de mare.

În cadrul evenimentului de la Dej, DHS și Herlitz România au oferit copiilor prezenți în parcul mic 5 biciclete și câteva zeci de cărți pentru a promova lectura. Toate volumele au fost semnate cu mare atenție de ASR Principele Nicolae, iar la final a făcut poze cu micuții bicicliști din Dej și a acordat autografe.

Cei care doresc să se implice în această campanie pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Vezi o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER