Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

ATENȚIE ȘOFERI! Limita de viteză pe o bună porțiune de drum dintre Dej și Bistrița se modifică

Publicat acum

pe

Începând de astăzi, 20 aprilie, pe DN 17, în toate localităţile de pe sectorul de drum cuprins între limita cu județul Cluj și localitatea bistrițeană Crainimăt, viteza va fi limitată la 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule.

Din analiza riscului rutier a ultimilor ani, pe DN 17, între localitățile Crainimăt și limita cu județul Cluj, polițiștii au constatat o creștere progresivă, atât a accidentelor rutiere, cât și a celor soldate cu victime.

Astfel, doar în anul 2017, pe DN 17 au avut loc 58 de accidente soldate cu 6 persoane decedate, 31 răniți grav și 59 de răniți ușor, dintre acestea un număr de 40 accidente fiind produse în localitățile aflate pe sectorul de drum menționat.

Cauzele principale ale producerii acestor accidente rutiere au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public și indisciplina pietonală.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au solicitat efectuarea demersurilor necesare în vederea remedierii situaţiei existente, prin revenirea pe DN 17, în toate localităţile de pe sectorul de drum cuprins între limita cu județul Cluj și localitatea Crainimăt, de la limitarea de viteză diferențiată pe categorii de autovehicule existentă la limitarea de viteză de 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule.

Începând de astăzi, 20 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor informa și vor oferi recomandări preventive, în trafic, conducătorilor auto cu privire la noile modificări ale limitării de viteză pe această porțiune de drum.

Sperăm că această măsură de prevenție să fie înțeleasă și receptată corect de către toți participanții la traficul rutier, iar prin respectarea acesteia să crească gradul de siguranță pe drumurile publice din județul nostru”, se precizează într-un comunicat de presă a IPJ Bistrița-Năsăud.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER