Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Modernizări la grădinița din Bogata de Sus și la școala din Chiuiești

Publicat acum

pe

loading...

Consiliul Județean Cluj a eliberat o serie de certificate de urbanism necesare modernizării infrastructurii educaționale, școlare și preșcolare, din patru comune clujene, respectiv Bonțida, Chiuiești, Săcuieu și Vad. 

În ceea ce privește comuna Bonțida, a fost eliberat certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de construire a unei noi grădinițe în satul Răscruci. Noua construcție, cu o suprafață totală desfășurată de 780 de mp, va fi realizată în locul actualei grădinițe construite în anul 1939, imobil care va fi, în prealabil, demolat. Aceasta va deservi aproximativ 80 de copii, urmând să dispună de patru săli de clasă și funcțiuni aferente unei grădinițe cu program prelungit, respectiv sală multifuncțională, bucătărie, vestiare, cabinet medical, etc.

Pentru comuna Chiuiești a fost eliberat un certificat de urbanism în vederea modernizării, extinderii și dotării școlii gimnaziale din localitate. Astfel, actualul corp de clădire cu destinația de școală, edificat în urmă cu aproximativ 65 de ani va intra într-un amplu proces de modificare structurală, urmând să aibă un regim de înălțime P+E+Ms. Ca un element de noutate, în cadrul clădirii modernizate și extinse va fi amenajată inclusiv o sală de sport. În ceea ce privește extinderea pe verticală a imobilului, aceasta este necesară în condițiile în care actualele spații sunt insuficiente pentru desfășurarea în condiții optime a activităților școlare. Se vor realiza, de asemenea, lucrări de refacere a finisajelor interioare și exterioare, va fi înlocuită tâmplăria, se vor anvelopa pereții exteriori, se va edifica un corp nou unde va fi montată centrala termică, etc.

Un alt certificat de urbanism eliberat se referă la construirea, de la zero, a unei noi grădinițe în comuna Săcuieu. În suprafață totală de aproximativ 245 de mp, imobilul urmează a fi amplasat în vecinătatea școlii din localitate.

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean a eliberat un certificat de urbanism în scopul modernizării și dotării grădiniței din satul Bogata de Sus, comuna Vad. Proiectul vizează, în principal, o recompartimentare funcțională a imobilului în suprafață de 261 mp, prin amenajarea a două săli de grupă, a unei săli pentru educatori, a două depozite pentru alimente și materiale didactice, a trei grupuri sanitare, din care unul destinat persoanelor cu dizabilități. Noul edificiu a fost proiectat astfel încât să asigure buna desfășurare a activităților specifice pentru aproximativ 45 de copii și două cadre didactice.

 

FOTO – Arhivă

Ştiri din zonă

Încă trei persoane infectate cu COVID-19, declarate VINDECATE, la Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au anunțat în această seară că încă trei persoane infectate cu COVID-19 au fost externate, la Cluj.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani din județul Cluj și de două femei – una de 32 de ani din Dâmbovița și alta tot de 32 de ani, însă din Bistrița. Toate cele trei persoane au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

În total, 19 persoane au fost declarate vindecate, la Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ACCIDENT pe A3. Un TIR s-a răsturnat – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Un accident de circulație a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 16:45, pe A3, între Turda și Gilău.

Din primele informații, conducătorul unui ansamblu de vehicule – un bărbat de 43 de ani, din comuna Deda, județul Mureș – în timp ce se deplasa pe autostrada A3 din direcția Gilău spre Turda, pe fondul altor preocupări, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat, pătrunzând pe sensul opus, unde a provocat avarierea parapeților despărțitori.

În urma accidentului rutier, conducător a fost transportat la spital pentru investigații, acesta acuzând dureri costale.

Banda 2 de pe ambele sensuri de mers este blocată, traficul desfășurându-se pe banda de urgență, fiind dirijat de către polițiști.

Se pare că autovehiculul transporta cărucioare pentru supermarket.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Beclean | Le-a ascuns medicilor că a avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19, iar acum e cercetată penal

Publicat acum

pe

loading...

O femeie din Beclean, care a ascuns faptul că a avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19, este cercetată penal.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean cercetează penal o femeie care s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Beclean în 28 și 30 martie 2020, iar când a fost întrebată dacă a avut contact cu vreo persoană infectată cu coronavirus a spus că nu.

Conform comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în 28 martie, soțul femeii a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița – secția Boli Infecțioase cu simptome specifice COVID-19. Ulterior, pe 31 martie, bărbatul a fost diagnosticat pozitiv.

Femeia este acum cercetată pentru infracțiunea de fals în declarații.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare