Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică în Bogata și Panticeu, urmare a fenomenelor meteorologice

Publicat acum

pe

Urmare a fenomenelor meteorologice din perioada 26-27 februarie, Distribuție Energie Electrică Romania intervine cu toate cele 26 de echipe în teren.

Conform Prefecturii Cluj, situația avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică este următoarea:

  • 18 linii de medie tensiune sunt afectate integral sau parțial
  • 189 de posturi de transformare sunt nealimentate
  • Zonele afectate sunt în continuă dinamică urmare a intervențiilor, acestea sunt: Gilău – parțial, Rusești, Someșul Rece, comuna Măguri Răcătău, Borșa, Băișoara, Muntele Băișorii, Iara, Buru, Aghireșu, Ticu, Nadășu, comuna Râșca, Tiocu, Panticeu, Pălatca, Ciubanca, Bogata.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a intervenit pe parcursul nopții cu 8 echipaje. Între localitățile Someșul Cald și Mărișel au fost degajați peste 50 de arbori și ramuri căzute pe carosabil, iar în cursul dimineții a fost degajat un copac de pe DN1 E60, căzut între localitățile Ciucea și Negreni.

Drumuri și Poduri Județene, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a utilizat în ultimele 24 de ore 880 tone de nisip, 220 tone de sare. S-a acționat pe 9 tronsoane de drumuri județene din zona de munte.

În prezent echipe de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj – Secţia Drumuri Naţionale Cluj acționează cu echipe de intervenție pe tronsonul DN1R – Huedin, la limita de județ, în zona localității Poiana Horea.

Condițiile de trafic pe Autostrada A3 sunt normale, în weekend s-au folosit 332 tone de sare și 3 tone de clorură de calciu.

Totodată menționăm că în zona de munte a județului Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, până la ora 15. Astfel, în următoarele 4 ore, local, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă de 1-3 cm. Pe crestele montane vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50 – 60 km/h, viscolind ninsoarea.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER