Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bani de la Guvern pentru absolvenții care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat! Câți elevi de 10 sunt în județul Cluj

Publicat acum

pe

Elevii care au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară vor primi, din partea Guvernului, stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei, potrivit Ministerului Educaţiei.

Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2018”, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

Pentru Evaluarea Natională, în județul Cluj, suma de 1000 lei ar trebui sa ajungă , potrivit rezultatelor afişate pe portalul edu.ro, pentru 13 medii de 10. Din păcate, niciun elev din Dej nu a reușit să obțină media maximă la Evaluarea Națională în sesiunea iunie-iulie.

Tot în județul Cluj, pentru media 10 la BACALAUREAT ar trebui să primească 3000 lei cinci absolvenți. Aceștia provin de la instituții de învățământ din Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER