Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Echipa României, cea mai slabă clasare din istorie la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

....

Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, precum și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante. În urma acestui rezultat, reprezentativa României a obținut cel mai slab rezultat din istoria competiției.

....

Pe primul loc s-a clasat echipa Statelor Unite ale Americii, care a câştigat cinci medalii de aur şi una de argint, pe locul al doilea a fost Rusia și pe locul al treilea China.

Liderul echipei României, Cătălin Gherghe, a declarat că Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca a fost una grea.

Potrivit acestuia, cu puțină șansă, România putea obține un rezultat mai bun, în condițiile în care medalia de argint a fost la un punct de medalia de aur, iar Antonie Ciocan, premiat cu mențiunea de onoare, a fost la un punct sub medalia de bronz.

Echipa României a fost formată din 7 elevi din București și Constanța. Aceștia au obținut o medalie de aur, o medalie de artint, două de bronz și două mențiuni de onoare.

Olimpiada Internațională de Matematică se desfășoară în perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER