Conectează-te cu noi

Administraţie

Bani de la municipalitate pentru o femeie din Dej a cărei casă a ars în ianuarie

Publicat acum

pe

loading...
Consilierii locali din Dej au decis să acorde ajutor financiar proprietarului unei locuințe care a fost mistuită de flăcări în urmă cu câteva luni.

În cadrul ședinței ordinare pe luna martie, aleșii locali din Dej au votat și aprobat un ”proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unui ajutor de urgență doamnei R.A., domiciliată în Municipiul Dej, Strada Triaj Nr. 6, județul Cluj, în vederea acoperirii prejudiciilor cauzate de incendiul din data de 26 ianuarie 2018”.

Astfel, suma de 10.000 de lei a fost distribuită pentru ajutorarea femeii din Dej. Aceasta a suferit și o pierdere la sfârșitul lunii ianuarie, incendiul respectiv soldându-se cu un deces.

Deși Traian Mureșan a propus majorarea sumei cu 5000 de lei (dat fiind că în urmă cu puțin timp a fost acordată suma de 15.000 altei persoane, iar în cazul acelui incendiu nu au existat victime), suma finală a rămas aceeași, explicația fiind că ”acolo (n.r. – în cazul amintit) pagubele materiale au fost mai mari”.

Totuși, consilierii locali au căzut de-acord (pentru a câta oară?) că trebuie gândit și redactat un regulement complex în care să se prevadă sumele exacte acordate în aceste situații.

Administraţie

Județul Cluj are un nou prefect! Cine este Mircea Abrudean – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Județul Cluj a rămas fără prefect timp de câteva zile, iar în urma ședinței de guvern de vineri, 13 decembrie 2019, Mircea Abrudean a fost numit în această funcție.

Mircea Abrudean are 35 de ani și a fost membru PNL timp de 17 ani. A absolvit Facultatea de Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, urmând apoi un master la SNSPA București în management de proiecte.

Acesta a condus o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene, iar în ultimii ani a fost parte din Consiliul de Administrație al companiei Tetarom.

Vă reamintim, Ioan Aurel Cherecheș a fost revocat marți, 10 decembrie, din funcția de prefect al județului Cluj prin decizie guvernamentală.

Ioan Aurel Cherecheș a fost prefect al Clujului din august 2017 și este profesor la Universitatea Tehnică.

Continuă să citești

Administraţie

Personalul didactic din Dej va beneficia de reducere la transportul în comun!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Personalul didactic din învățământul preuniversitar din municipiul Dej urmează să beneficieze de o reducere de 50% la abonamentul lunar pentru transportul în comun.

Proiectul se va afla pe masa consilierilor locali din Dej, joi, 12 decembrie. Acesta prevede acordarea unei reduceri de 50% din tariful unui abonament 1 – 30 de zile pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar al Municipiului Dej, inclusiv salariații din unitățile conexe (Clubul copiilor).

Tot în cadrul ședinței ordinare de joi vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și dotarea creșei de pe strada Regina Maria, dar și a grădinițelor cu program prelungit „Lumea Piticilor” și „Junior”.

CITEȘTE ȘI:

Continuă să citești

Administraţie

Polițiștii din Dej vor fi dotați cu camere video portabile la uniformă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe camere de luat vederi de mici dimensiuni urmează să intre în dotarea oamenilor legii din Dej.

Consilierii locali din Dej vor avea pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare, care va avea loc joi, 12 decembrie, de la ora 15, proiectul de hotărâre care prevede „aprobarea dării în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani a 25 bucăți camere Body Worn SJ 10 Professional, către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj”.

Noile camere video portabile au două beneficii importante. În primul rând elimină sau diminuează potenţialul abuz de putere al poliţistului în raport cu cetăţeanul, dar îl protejează şi pe poliţist, care poate fi obiectul unei infracţiuni de ultraj.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare