Conectează-te cu noi

Eveniment

Bătrânică pierdută în pădure, găsită de polițiștii din Dej. Au căutat-o prin ploaie ore în șir – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

disparut in padure Caseiu (1)

O femeie în vârstă de 75 de ani, dispărută de azi-dimineață într-o pădure din localitatea Cășeiu, a fost găsită de polițiști în această seară.

Azi-dimineață, în jurul orei 8, femeia în vârstă de 75 de ani, din Cășeiu, s-a pornit în pădure să culeagă hribe. Deși știa că are probleme la unul dintre picioare, bătrânica s-a aventurat în pădure crezând că nu o să se întâmple nimic, mai ales că nu este pentru prima dată când merge acolo. După-amiază însă, spune femeia, s-a speriat de câțiva câini care se aflau în apropierea unei turme de oi, s-a rătăcit în pădure și nu a mai găsit calea de întoarcere spre casă.

O vecină a alertat-o pe fiica femeii că mama ei nu s-a mai întors din pădure, iar aceasta din urmă, la rândul ei, a cerut ajutorul poliției. Câțiva săteni s-au pornit în căutarea femeii, dar când o ploaie puternică s-a abătut în zonă cu toții s-au retras către locuințe. Doar polițiștii din Dej deplasați la fața locului, și cei din Cășeiu, însoțiți de câteva ajutoare, au periat pădurea în lung și în lat pentru a o găsi pe bătrânică, știind că orice oră și orice minut contează într-o asemenea operațiune. Deși afară a plouat torențial, oamenii legii nu s-au dat bătuți și au căutat-o câteva ore prin toată pădurea din Cășeiu.

În această seară, după lăsarea întunericului, unul dintre polițiști a găsit-o pe femeie, în pădure, căzută la pământ și având frisoane. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD care a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Municipal Dej pentru îngrijiri medicale și investigații suplimentare.

Din fericire, starea femeii nu este una gravă, dar va rămâne internată în spital. Doar intervenția promptă a polițiștilor din Dej a făcut ca deznodământul acestui incident să nu fie unul tragic pentru bătrânica din Cășeiu.

 

ACTUALIZARE IPJ CLUJ:

Polițiștii clujeni au organizat, ieri, o misiune de salvare, după ce o femeie, de 75 de ani, seara, s-a rătăcit în pădurea din Rugăşeşti, în condiţii de ploaie abundentă.

La data de 27 mai, ora 19:53, poliţiştii din cadrul Secţia 5 Poliţie Rurală Dej au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie, de 75 de ani, plecată la cules de hribi, s-ar fi rătăcit în pădurea din zona localităţii Rugăşeşti.

Poliţiştii clujeni au organizat o misiune de salvare în zona montană aferentă localităţilor Rugăşeşti şi Căşeiu, implicând familia şi un grup de localnici, şi au reuşit salvarea femeii.

Misiunea a durat aproximativ cinci ore, activităţile fiind îngreunate de ploaia abundentă şi de lăsarea întunericului.

Persona în cauză, găsită în stare de hipotermie, într-un desiş de vegetaţie spinoasă din pădurea situată pe raza localităţii Căşeiu, a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Dej pentru îngrijiri de specialitate.

Din informaţiile furnizate de unitatea medicală reiese că, în acest moment, femeia, de 75 de ani, din comuna Căşeiu, este în afara oricărui pericol.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER