Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bugetul local, ”mărul discordiei” în Gherla. Primarul e acuzat de colegii de partid

Publicat acum

pe

PrimariaGherla

Bugetul local de venituri și cheltuieli al municipiului Gherla urmează să fie dezbătut mâine, însă deja există discuții cu privire la acest subiect. Organizația PNL Gherla îl acuză pe primarul Marius Sabo că nu s-a consultat cu colegii de partid ”pentru un proiect de hotărâre pe care executivul îl pune pe ordinea de zi”.

Consilierii locali din Gherla urmeză să se întrunească mâine în cadrul unei ședințe extraordinare. Pe ordinea de zi sunt 3 proiecte de hotărâre, între acestea aflându-se și bugetul local de venituri și cheltuieli pe anul 2015.

”Lipsa unei viziuni pentru dezvoltarea oraşului (dovadă cele 55 milioane lei necheltuite), incapacitatea de comunicare cu aparatul propriu al primăriei, cu cei care, teoretic ar trebui să-l susţină – consilierii locali PNL, domnul primar Sabo Marius fiind membru PNL, nu INDEPENDENT cum de fapt dansul vrea sa pozeze, sfidarea propriilor cetăţeni, ne-au adus azi în faţa unei situaţii nemaiîntâlnite în ultimii 25 de ani: ieri a fost publicat bugetul pe site-ul primăriei şi mâine este supus votului consiliului local în şedinţă EXTRAORDINARA, nu ordinara, cum l-am rugat de altfel pe domnul primar si a fost de acord!

De ce atâta secret? De ce atâta grabă? De ce lipsa unei dezbateri reale?

Grabă – pentru că mâine (joi, n.r.) expiră termenul de 45 de zile în care, conform legii 273 din 2006, proiectul de buget se aprobă de autorităţile deliberative.

Secret – pentru că executivul, prin domnul primar, supune la vot ce vrea dansul, fără complicaţiile unei reale dezbateri publice cu societatea civila si cu consilierii locali.

Aceeaşi lege spune: locuitorii pot depune contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afişării acestuia. Oricum am număra, de ieri până azi nu sunt 15 zile! Ce-aţi făcut în această perioadă?

De asemenea, legea spune că în termen de 15 zile de la data publicării Legii Bugetului de Stat în Monitorul Oficial, ordonatorii principali de credite definitivează proiectul bugetului local care se publică în presa locală sau se afişează la sediul primăriei.

Iar cireaşa de pe tort este şedinţa extraordinară, care nu prevede obligativitatea raportului comisiilor de specialitate. Tradus: haideţi voi la şedinţă şi votaţi, lăsaţi voi dezbaterile că dacă iese bine culeg eu laurii, dacă nu, Consiliul Local este de vină că aşa a votat!

Şi cum nimic nu este întâmplător, această strategie a domnului primar este construită pe scenariul ca în cazul în care bugetul nu trece sau apar discuţii aprinse să se VICTIMIZEZE aruncând anatema pe clasa politică si mai ales pe colegii dansului, consilierii PNL, care nu au fost consultati de domnul primar pentru nici un proiect de hotarare pe care executivul il pune pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local.

Dorim ca cetatenii sa ştie că noi, consilierii locali PNL, vom cere mai mulţi bani pentru:

  • CULTURĂ, SĂNĂTATE, SPORT, RELIGIE
  • ÎNVĂŢĂMÂNT
  • O ŞCOALĂ NOUĂ
  • CREŞĂ
  • UN PARC INDUSTRIAL
  • NOI BLOCURI ANL
  • CUMPĂRAREA CLĂDIRII LICEULUI TEHNOLOGIC
  • ALTE OBIECTIVE PE CARE LE-AM AFLAT DIN DISCUŢIILE CU CETĂŢENII

Şi nu vom cere bani pentru aceste proiecte nici din veniturile proprii, nici din cei primiţi de la Direcţia Finanţelor Publice, nici din cei primiţi prin HG 14 din 2015, ci din cele 50 milioane lei (50 miliarde vechi), excedent din anul 2014, bani necheltuiţi anul trecut!

Dacă ceilalţi consilieri consideră că aceste obiective sunt necesare pentru oraş, îi rugăm să le susţină! Câştigul va fi al tuturor!”, se arată într-un comunicat al PNL Gherla.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER