Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Capela mortuară din Cășeiu a fost sfințită! La eveniment a participat și ÎPS Andrei – FOTO

Publicat acum

pe

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ÎPS Andrei și Preasfințitul Părinte Nicanor, Episcopul ortodox al Banatului Sârbesc, s-au aflat în mijlocul comunității din Cășeiu, prilej cu care au binecuvântat noua capelă mortuară din sat.

De la ora 16:00, ierarhii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au oficiat slujba de sfințire a apei și au binecuvântat Capela Mortuară Ortodoxă din Cășeiu, situată în cimitirul parohial.

Din sobor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, arhim Dumitru Cobzaru, protos. Cleopa Stefanovici, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Srem (Serbia), consilierul eparhial arhid. Claudiu Grama, protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea, părintele paroh Ioan Roșca, precum și alți preoți din localitățile învecinate.

Pentru inițiativa și aportul adus la construcția capelei, ÎPS Andrei a acordat Ordinul „Mihai Vodă” – primarului comunei Cășeiu. Totodată, ÎPS Andrei a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în viața și activitățile parohiei.

La final, grupul folcloric de copii din Cășeiu, coordonat de Anca Petruș și instructorii Denisa și Radu Tîrnovean, a interpretat mai multe pricesne.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER