Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Un nou preot a fost instalat în Parohia Rugășești – FOTO

Publicat acum

pe

Sâmbătă, 29 iunie, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, credincioşii din Parohia Rugășești şi-au primit noul păstor sufletesc, în persoana părintelui Rafael Sebastian Criste.

De la ora 10:00 a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către părintele protopop Ioan Buftea, înconjurat de un sobor de preoți.

Părintele protopop, în cuvântul de învățătură, a evidențiat importanța sfinților în viața credincioșilor și a adresat îndemnul de a le urma râvna cu care aceștia au propovăduit cuvântul lui Dumnezeu, atât cu cuvântul, cât mai ales cu fapta.

După terminarea Liturghiei, părintele protopop a subliniat faptul că de-a lungul timpului Parohia Rugășești a avut preoți vrednici, ultimul fiind părintele Romulus Fabian Seiche, care a slujit cu multă râvnă 6 ani această comunitate. În urma transferului acestuia la Gherla, postul de preot paroh a rămas vacant. La Centrul Eparhial din Cluj-Napoca a avut loc un examen, iar părintele Rafael Sebastian Criste a primit postul de paroh al Parohiei Rugășești.

Aşa cum este tradiţia, părintele protopop i-a înmânat noului paroh Sfânta Evanghelie spunându-i: „să propovăduiți cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu”, Sfânta Cruce spunându-i: „ca să vă fie steag și scut şi armă puternică împotriva tuturor ispitelor” şi cheia bisericii spunându-i: „cu ea mai mult să deschideţi uşa bisericii decât să o închideţi!

La final, părintele paroh Rafael Sebastian Criste a adus cuvânt de mulţumire lui Dumnezeu, ÎPS Andrei, familiei sale şi tuturor celor ce au contribuit la formarea sa. În mod deosebit a mulţumit credincioşilor pentru primirea călduroasă şi i-a asigurat că va fi alături de ei la bine şi la greu.

Au fost prezente autorități locale, preoți și credincioși din Sălaj, dar și din localitățile învecinate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER