Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Caravana Meseriilor” pentru elevii din clasele a VIII-a din Dej

Publicat acum

pe

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Cluj organizează, în perioada 15-25 martie 2021, ”Caravana Meseriilor”, pentru promovarea învățământului profesional și dual în rândul elevilor claselor a VIII-a.

Activitățile din cadrul evenimentului se vor desfășura online, pe zone ale județului Cluj:

-Școli din zonele Huedin și Gherla – 15 martie

-Școli din zonele Turda și Câmpia Turzii – 16 martie

-Școli din zona Dej – 17 martie

-Școli din municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană – 18-25 martie

La activitățile dedicate Caravanei Meseriilor vor participa elevii din clasele a VIII-a și părinții acestora, conform calendarului și zonei geografice în care se află unitatea de învățământ preuniversitar, precum și directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj care au în oferta educațională clase de învățământ profesional/dual. 

Aceștia vor informa operatorii economici, parteneri ai școlilor, cu privire la calendarul activităților și la modalitatea de conectare online la  activitățile programate, astfel încât cei care doresc să-și promoveze pe această cale oferta educațională să aibă posibilitatea de a se adresa direct elevilor și părinților.

”Absolvirea ciclului gimnazial marchează debutul dezvoltării personale și profesionale a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se orientează spre învățământul liceal sau profesional, în funcție de nivelul competențelor atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească. A fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare. 

La nivelul județului Cluj, pentru înscrierea în clasa a IX-a, în anul școlar 2021-2022, avem aprobate 82 de clase învățământ liceal teoretic, 24 de clase învățământ liceal vocațional, 37 de clase învățământ liceal tehnologic și 44 de clase învățământ profesional și dual. Clasele de învățământ profesional și dual sunt susținute financiar de agenții economici, care, pe lângă sprijinul oferit prin bursa guvenamentală, oferă  elevilor și alte stimulente. Însă, cel mai important aspect este faptul că aceste companii creează mediul pentru stagii de pregătire practică de calitate și oferă posibilitatea angajării după absolvire”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER