Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Caravana SMURD a ajuns la Dej! Doritorii pot afla, de la specialiști, cum să acorde primul ajutor – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Zeci de dejeni au participat până în acest moment la cursurile de prim ajutor predate gratuit de paramedici, în cadrul caravanei SMURD „Fii pregătit”, ajunsă azi dimineață și la Dej.

Cei care au avut curajul să pășească în interiorul caravanei, amplasată în Piața Bobâlna din centrul municipiului Dej, au putut afla de la specialişti cum să se comporte în cazul unui dezastru natural sau în cazul unui incendiu. Totodată, aceștia au învăţat și tehnici de acordare a primului ajutor în diverse situaţii.

Vă reamintim, centrul mobil de instruire este construit pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, necesare instruirii eficiente a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populației, cât și profesioniștilor din cadrul sistemului de urgență și sunt susținute de formatori specializați, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Modulul de instruire cuprinde prezentarea dezastrelor naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren sau incendii, precum și a măsurilor prin care populația se poate pregăti pentru a le face față. Cei care vor să învețe de la specialiști pot urmări și diferite filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cursul conține și o parte practică interactivă, în care un paramedic SMURD demonstrează măsurile de prim-ajutor și modul în care este stins un incendiu.

Dejenii trebuie să știe că personalul SMURD din cadrul caravanei „Fii pregătit” va fi prezent în Piața Bobâlna până la ora 18:00.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER