Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Muzeul Municipal Dej, implicat într-o activitate preventivă demarată de IPJ Cluj

Publicat acum

pe

....

Pe parcursul săptămânii, polițiștii din cadrul IPJ Cluj au desfășurat activități preventive în grădinițe, școli și licee, în cadrul programului Școala Altfel.

....

De asemenea, proiectul ,,Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național” a fost continuat, sute de elevi fiind implicați în activitățile organizate de către polițiștii de investigații criminale.

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat numeroase activități cu preșcolarii și școlarii. Împreună cu polițiștii rutieri au derulat acțiuni de prevenție rutieră, cei mici învățând semne rutiere și reguli simple de circulație. Activitățile au avut și părți practice, fiind organizate concursuri pentru testarea abilităților de conducere a bicicletei și de mers pe role.

Cei mici au vizitat sediul Poliției Rutiere, fiindu-le prezentate autovehiculele din dotare și dispeceratul de monitorizare a traficului rutier. La finalul lecțiilor, aceștia au fost recompensați cu cărți de colorat cu teme rutiere.

De asemenea, proiectul ,,Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, care s-a derulat pe parcursul întregii săptămâni, a ajuns la final. În proiect au fost implicate 12 unități școlare din întreg județul, printre care și licee cu profil teologic – biserica fiind unul dintre cei mai mari deținători și administratori de bunuri de patrimoniu.

La activitățile organizate la Muzeul Etnografic au participat și elevii unei școli pentru deficienți de auz din Cluj-Napoca. Pe lângă unitățile școlare, în proiect au fost implicate 3 muzee ( din Cluj-Napoca, Dej și și Turda) și Salina Turda.

Cu sprijinul specialiștilor din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, a fost posibilă expunerea bunurilor de patrimoniu recuperate de către polițiștii clujeni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER