Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Căutările directorului APIA Cluj, dispărut pe lacul Beliș-Fântânele, intră în cea de-a șaptea zi – FOTO

Publicat acum

pe

În cele șase zile de căutări desfășurate de către echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, împreună cu echipele Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost acoperite 150 de hectare din suprafața lacului, fiind efectuate căutări cu echipamentele sonar din dotarea bărcilor de salvare pentru batrimetrie în perimetrul de căutare.

Pe timpul nopții acțiunile de căutare au încetat temporar, fiind necesară respectarea regulilor privind siguranța salvatorilor.

Suprafața de căutare a fost stabilită ca urmare a corelării indiciilor și mărturiilor existente privind perioada și zona în care se presupune că a dispărut persoana căutată.

Acțiunile au cuprins căutări efectuate la luciul apei și în mediul subacvatic a indicilor care să poată ajuta efectuarea căutărilor prin scufundare.

Au fost efectuate acțiuni de scufundare și căutare de către scafandri din cadrul SPJSS Cluj, însă reperele verificate nu s-au dovedit a fi persoana căutată.

Rămân în continuare elemente de risc și dificultăți pentru scafandrii:

  • suprafața foarte mare de căutare care rezultă în urma indiciilor existente,
  • vizibilitate subacvatică foarte redusă sau chiar nulă pe fundul lacului, datorate straturilor variabile și consistente de nămol,
  • adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m,
  • diversele corpuri sau resturi de materiale care există în mediul subacvatic, cum ar fi bușteni, bancuri de turbă sau chiar trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER