Conectează-te cu noi

Naţional

Ce au găsit inspectorii sanitari veterinari la fructele şi legumele din import?

Publicat acum

pe

ziua recoltei Dej (1)

loading...

În perioada 12-19 mai, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat 346 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele ţări terţe: Turcia, Albania, Iran, Macedonia, Serbia, Columbia, Egipt, Ecuador, Argentina, Republica Moldova, Kenia, care au însumat o cantitate de 6.008 tone.

Dintre acestea, 313 transporturi (3.475 de tone) au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) şi 33 de transporturi (2.533 de tone) în Posturile de Inspecţie la Frontieră: Constanţa Nord, Constanţa Sud, Moraviţa şi Otopeni.

Din fructele şi legumele verificate: varză, ceapă, mazăre verde congelată, fasole păstăi verde tăiată, fasole galbenă congelată, roşii, ardei, morcovi, castraveţi, pepene verde, pepene galben, căpşuni, grapefruit, portocale, lămâi, nectarine, caise, piersici, banane, mere, au fost prelevate probe în vederea analizării în laborator pentru determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Au fost prelevate şi analizate în perioada menţionată 48 de probe, la care nu au fost înregistrate depăşiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER