Conectează-te cu noi

Naţional

Statul îți dă, dar nu-ți bagă-n viteză! 20.000 de lei pentru a-ți cumpăra o mașină electrică

Publicat acum

pe

Masina electrica

loading...

Persoanele care vor să-şi cumpere maşini electrice noi pot să ceară de la stat sume de până la 20.000 de lei, conform unui act normativ al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), care a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

Prin programul „Rabla Plus”, aşa cum mai este numit de autorităţi, Guvernul vrea să încurajeze achiziţionarea de maşini prietenoase cu mediul.

Informaţiile referitoare la achiziţionarea de maşini electrice noi, cu ajutorul unei contribuţii băneşti de la stat, sunt incluse în Ordinul MMAP nr. 955/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic. Acesta a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 397 şi deja a intrat în vigoare, dar sesiunile de înscriere vor fi anunţare ulterior de către Administraţia Fondului pentru Mediu, scrie avocatnet.ro.

Persoanele fizice, firmele şi entităţile fără personalitate juridică pot să ceară bani de la stat pentru a-şi cumpăra maşini electrice noi, potrivit documentului amintit. Concret, aceştia pot obţine un ecotichet în valoare de:

  • 20.000 de lei, pentru cumpărarea unei maşini noi pur electrice;
  • 5.000 de lei, pentru cumpărarea unei maşini noi electrice hibride cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 de grame pe kilometru.

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER