Conectează-te cu noi

Naţional

IGSU, verificări la secțiile de votare

Publicat acum

pe

incendiu pompieri SMURD (2)

Inspectoratele pentru situații de urgență efectuează, în această perioadă, acțiuni de prevenire a incendiilor la obiectivele în care vor fi organizate secțiile de votare, demers care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor locale din acest an.

Până la această dată, personalul specializat a efectuat 7.098 de verificări la secțiile de votare stabilite la nivel național, fiind înlăturate în mod operativ peste 1.700 nereguli. Disfuncționalitățile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 9 amenzi, în cuantum de 5.100 lei.

De asemenea, premergător zilei alegerilor, pompierii vor desfășura activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral. Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire vizează:

  • Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea gabaritelor căilor de acces şi de evacuare sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral, precum şi fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);
  • Evitarea obstrucționării căilor de acces prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;
  • Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;
  • Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor continua seria activităților de instruire, îndrumare și control pe linia apărării împotriva incendiilor, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER