Conectează-te cu noi

Naţional

Ce este un implant dentar şi care sunt etapele de inserare ale acestuia?

Publicat acum

pe

Implantul dentar este cea mai bună soluţie de înlocuire a unui dinte pierdut sau a unuia care și-a pierdut funcționalitatea. Implantul în sine este format dintr-un şurub realizat din titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile peste care se montează un bont protetic şi coroana protetică.

Șurubul unui implant dentar inserat în os preia funcția de susţinere, a rădăcinii dintelui iar partea superioară (coroana) preia funcţiile de masticaţie şi vorbire. Bontul protetic este componenta care face legătura întregului ansamblu.

Operațiunea de inserarea a unui implant dentar se realizează exclusiv în cabinetului unui medic stomatolog şi are mai multe etape. Procedura este una invaziva pentru os şi gingie şi necesită perioada de 3-6 luni de vindecare. Avantajele unui implant dentar sunt însă foarte mari, dar lucrarea este una de durată, fapt ce face că părțile ce crează disconfort sau neplăceri personale să fie puțin importante comparativ cu beneficiile.

Avantajele unui implant dentar

În primul rând pacientul îşi recapătă sănătatea. Procesele de digestie şi absorbţie sunt puternic afectate din pricina lipsei dinţilor, iar implantul dentar îl ajută pe pacient să recapete aceste funcții.

Aspectul estetic al implantului dentar este deosebit, pacientul îşi recapătă nu doar zâmbetul , dar şi încredere în  sine. Numeroase studii au arătat că pacienții care şi-au pierdut unul sau mai mulți dinți sunt mai puțin încrezători au stimă de sine scăzută, sunt mai pesimiști şi mai triști faţă de cei ce nu suferă din această cauză.

Etapele realizării unui implant dentar

Primul pas este de realizarea a unei consultații în cabinetul medicului stomatolog. Pe durata consulului se vor identifica problemele, se va realiza o evaluare generală a stării de sănătate şi se va stabili un plan de intervenție, apoi se vor recomanda diferite analize (sânge, structură osoasă, s.a.).

Etapa implantologică presupune realizarea anesteziei, a operațiunii de inserare a șurubului în os –  mandibulă sau maxilar –  și realizare a suturii gingiei. Această etapă este urmată de o serie de recomandări ale medicului stomatolog cu privire la regimul alimentar ulterior şi măsurile de igienă ce trebuie adoptate post operație, de asemenea pacientul este informat şi cu privire la inflamaţiile ce vor apărea postoperator. Etapa de oseointegrare durează trei şase lunii funcţie de zona vizată. 

La finalul perioadei de osteointegrare se montează bontul de vindecare pentru gingie şi, ulterior după încorporarea acestuia de către gingie, se montează coroana dentară.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER