Naţional
Ce nereguli a descoperit ANSVSA în perioada Sărbătorilor Pascale și câți miei au fost sacrificați în România?
Publicat acum
9 anipe
de
Dorin CocișÎn perioada 24 aprilie — 3 mai au fost controlate 3.723 de unități de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agro-alimentare, târguri, unități de tip hipermarket/supermarket, unități de comercializare ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și unități de alimentație publică.
Produsele alimentare identificate ca fiind improprii pentru consumul uman (carcasă miel, pește, produse din pește, carne, produse din carne, lapte și produse lactate) au fost retrase de la comercializare și dirijate spre neutralizare.
„Menționăm că pe întreaga perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, ANSVSA a asigurat, prin intermediul structurilor teritoriale, prezența personalului de specialitate în regim de permanență, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică în toate piețele agroa-alimentare și în spațiile avizate și autorizate sanitar veterinar. Totodată, fiecare Direcție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor județeană a pus la dispoziția cetățenilor numere de telefon la care puteau fi sesizate abateri de la normele si cerințele privind siguranța alimentelor, iar la nivelul Autorității centrale a funcționat, în același regim de permanență, Call Center—ului ANSVSA, 0800 826 787, număr de telefon apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
În perioada menționată, au fost sacrificați 75.890 de miei, atât în locuri amenajate temporar, cât și în unitățile de abatorizare autorizate sanitar veterinar, în care se asigură supravegherea sanitară veterinară.