Conectează-te cu noi

Naţional

Acțiune a polițiștilor pentru respectarea limitei legale de viteză. Ce au descoperit în trafic?

Publicat acum

pe

big_foto_pistol_radar_trucam_Poliția

Poliţia Română a acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării limitei legale de viteză, principală cauză generatoare de accidente rutiere grave.

Într-o singură săptămână, poliţiştii rutieri au constatat aproape 400 de infracţiuni, au aplicat peste 26.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reținut peste 900 de permise de conducere.

În săptămâna 1 – 8 mai, 1.272 de poliţişti, dintre care 1.067 de la rutieră, au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite 435 de echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, într-o singură săptămână, poliţiştii au constatat 391 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 26.657 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 916 situaţii au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie.

Viteza reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului și scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave.

Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa”, se arată într-un comunicat al IGPR.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER