Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Cercetașii dejeni au gătit sarmale unui grup de cercetași italieni în Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

cercetasii dejeni 2

Cercetașii dejeni au participat vineri, 7 august, la o serie de activități organizate de un grup de cercetași italieni în Gherla. 

....

Știind că cercetașii italieni urmează să le pregătească o cină cu specific italian, cercetașii dejeni s-au mobilizat și cu o zi înainte s-au gândit să le facă o surpriză acestora, gătindu-le o cină tradițională românească.

Cu o zi înainte, noi cercetaşii dejeni, ne-am organizat şi am pregătit preparate tradiţionale pentru noii prieteni ce aveam sa ni facem, deoarece la sfarşitul activitătilor avea să aibă loc o cină cu specific tradiţional pe care italienii au pregatit-o, iar noi ne-am gândit că ar fi mare păcat să nu guste şi din preparatele noastre. 

Aşadar, vineri la ora 3:00 am fost întâmpinaţi în parcul din Gherla. Foarte prietenoşi şi cu zâmbetul pe buze cercetaşii italieni ne-au spus pe scurt despre activităţile din acea zi, iar discuţiile dintre noi au început să curgă. Pentru inceput am participat cu toţii la câteva jocuri amuzante în parc ceea ce ne-a ajutat să ne destindem. Am făcut o mică pauză şi ne-am împărţit in două grupuri: unul ce avea să rămână în parc şi unul care avea să meargă la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuro-psihiatrică pentru a petrece timp cu persoanele de acolo.

Am ajuns la centru, iar noi cei din Dej nu ştiam la ce să ne aşteptăm, mai mult eram uimiţi de faptul că nu ne-am gândit până atunci să facem aşa ceva. Încet, încet oameni din centrul de recuperare veneau în curte şi din cilpa în care apăreau puteai vedea că au o relaţie cu cercetaşii italieni care mai fuseseră pe la ei şi zilele trecute. Era o relaţie de egalitate şi prietenie, o relaţie în care orice dezabilitate dispărea. După ce au ajuns cu toţii am format un cerc şi am jucat câteva jocuri. Am stat la centru in jur de doua ore, timp încare pe langă jocurile amuzante, am vorbit şi am descoperit oamenii de acolo. Pot spune că de mult nu am văzut oameni care să fie atât de sinceri şi de deschişi, care să te trateze ca pe un prieten vechi şi care să spere să te revadă chiar şi numai după două ore de stat împreună. Cred că acestă activitate ne-a reamintit cât de puţin contează exteriorul şi cât de important este să nu uităm de cei din jurul nostru.

Dupa activitate, ne-am intors la centrul cultural maghiar, unde am avut ocazia sa socializam intr-un cadru mai relaxat cu cercetasii italieni si cei maghiari. Ne-am imprietenit rapid si am cantat, am ras si ne-am simtit bine in timp ce in bucatarie se pregatea pizza in mod autentic : cu cantec si voie buna.

In jurul orei 20:00 a inceput cina internationala. Am fost serviti cu mici de catre cercetasii maghiari si cu pizza de catre cei italieni, iar noi, la randul nostru, am servit sarmale, cozonac, malai dulce si alte preparate traditionale. Am fost foarte incantati sa vedem ca cercetasii italieni apreciaza bucataria romaneasca.

Spre finalul serii, cand era timpul sa plecam, toti cei prezenti ne-au cerut sa ramanem mai mult, dar stiam ca de aceasta data nu se putea. In schimb, stiam sigur ca vom colabora mai mult pe viitor, asa ca ne-am spus „la revedere” cu voie buna”, a scris o cercetașă din Dej pe site-ul cercetașilor dejeni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER