Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cercetat de polițiști după ce și-a însușit un portofel găsit într-o benzinărie din Coldău

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au identificat miercuri, 25 septembrie, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Galați, bănuit de săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

În fapt, la data de 8 iunie, un bărbat în vârstă de 47 de ani domiciliat în Austria a sesizat Poliția prin 112 cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o stație de alimentare cu carburanți, din localitatea Coldău, și-a pierdut portofelul, în interiorul acestuia aflându-se aproximativ 150 de lei și mai multe cărți de vizită.

Gălățeanul, aflat în perimetrul stației de alimentare, este bănuit că și-ar fi însușit portofelul căzut pe podea, la scurt timp plecând de la fața locului la volanului unui autoturism.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, portofelul urmând a fi restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, urmând a fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

„Vă reamintim faptul că legea, respectiv art. 243 din Codul Penal, pedepsește ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”, precizează reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER