Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cinci fete vor reprezenta cercetășia din Dej în Franța

Publicat acum

pe

cercetasi dej

În perioada 06 – 16 iulie, cinci cercetașe din Dej vor participa alături de o unitate de cercetași francezi la un camp pentru a se familiariza cu cercetășia franceză și a-și face prieteni noi.

Cele cinci fete vor reprezenta cercetășia din Dej în cadrul contingentului național la jamboree, format din 86 de cercetași din toată țara, dintre care 15 lideri. Maria Diana Belu, Andreea Teodora Bob, Teodora Iulia Cornea si Eniko Kovacs vor participa în calitate de exploratori, iar Amanda Gădălean, o cercetașă cu experiență de aproape 10 ani, în rolul de asistent de lider. Toți cercetașii din România vor fi împărțiți în unități, iar prin intermediul procesului de Twinning fiecare unitate din Contigentul României se va “înfrăți”, va fi pusă sub paza unei alte unități din Contigentul Franței.

În perioada 06 – 16 iulie 2015, unitatea cercetașelor dejene va participa alături de o unitate de cercetași francezi la un camp pentru a se familiariza cu cercetășia franceză și a-și face prieteni noi. Deviza acestei legături va fi: împărțim același pământ, același camp, creăm activități în echipă și cel mai important, luăm în fiecare zi masa împreună (“we share the same campsite, share the same activities, and eat together”).

Toată această perioadă se anunță înfloritoare pentru crearea prieteniilor trainice și pentru dezvoltarea plus punerea la încercare a propriului sine. După aceea, timp de 7 zile, cercetașele vor participa la Jamboreea You’re up 2015” din Strasbourg alături de alți 15000 de cercetași din14 țări.

Datorită implicării liderilor de la nivel național, unitatea de cercetași în care se afă fetele va fi finanțată printr-un proiect european ce acoperă aproape toate costurile: deplasare, cazare și activitatile din cadrul jamboreei.

O activitate din cadrul jamboreei include o vizită la Parlamentului European plus participarea la dezbaterile ce vor avea loc – un scop major al acestei Jamboree fiind de a educa cetățenismul eropean prin observarea și implicarea în probleme politice aduse în discuție.

De asemenea, acțiunile de solidaritate sunt o tradiție pentru jamboreele cercetășești, de aceasta dată fiind numite :“Agis pour l’autre, agis pour toi!”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER