Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj: Garda de Mediu a aplicat o amendă de 60.000 de lei după incendiul de săptămâna trecută de la Pata Rât

Publicat acum

pe

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Cluj a aplicat, în urma incendiului petrecut săptămâna trecută la groapa de gunoi Pata Rât, o amendă de 60.000 de lei, a informat, miercuri, șeful instituției, Ioan Borș.

Potrivit acestuia, în urma lichidării incendiului care a avut loc în data de 4 octombrie la unul dintre depozitele de deșeuri de la Pata Rât, mai precis pe platforma temporară de stocare a deșeurilor municipale și asimilabile, administrată de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, reprezentații instituției, împreună cu cei ai ISU Cluj, au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor izbucnirii acestuia.

În perioada 5 — 6 octombrie, Garda Națională de Mediu — Comisariatul Județean Cluj a efectuat un control pe platforma respectivă, în timpul căruia s-a constatat că nu au fost respectate prevederile din autorizația de mediu.

”Precizăm că laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj a prelevat probe de aer — imisii — fiind emis un raport de încercare din care se constată depășirea CMA (concentrația maximă admisă) la indicatorii, amoniu, dioxid de azot și dioxid de sulf, în unul din punctele de prelevare. În consecință, Garda Națională de mediu a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 60.000 lei”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Conform sursei citate, au fost impuse o serie de măsuri de remediere, cu termene de realizare. Astfel, se cere împrejmuirea totală a amplasamentului; gestionarea levigatului generat prin eliminare/valorificare prin operatori autorizați; desființarea depozitărilor de deșeuri din afară amplasamentului; interzicerea descărcării depozitării și eliminării de deșeuri în afara instalațiilor și spațiilor autorizate în acest sens, precum și abandonarea deșeurilor de orice fel.

Cauzele izbucnirii incendiului nu au fost încă determinate, ancheta ISU Cluj fiind în curs de desfășurare.

În cursul nopții de miercuri, 4 octombrie, un incendiu de proporții a izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, aflată în imediata vecinătate a orașului. Echipajele ISU Cluj au reușit să stingă incendiul după 23 de ore. La acțiunea de stingere a incendiului au intervenit, în total, 8 autospeciale și utilaje cu 32 de pompieri, precum și o autocisternă și două utilaje ale RADP Cluj-Napoca.

La Pata Rât se află în prezent trei depozite de deșeuri — cel vechi, deschis în anii ’70, care a funcționat până în 2015, când a fost închisă de autoritățile de mediu și care este administrată de Consiliul Județean Cluj, depozitul RADP, care deservește Cluj-Napoca și un al treilea, privat. În ultimii doi ani, în zona depozitelor de deșeuri au izbucnit mai multe incendii, Pata Rât fiind în acest moment un obiectiv atent monitorizat de autorități, din cauza unor nereguli constatate aici.

În prezent, Consiliul Județean (CJ) Cluj încearcă să întocmească documentația necesară pentru a convinge Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și reprezentanții Prefecturii Cluj să fie de acord cu declanșarea stării de alertă. Președintele CJ, Alin Tișe, susține că acest lucru l-ar ajuta să rezolve mai eficient și mai repede problemele existente la Pata Rât, unde în vara aceasta a avut loc o alunecare de teren care, spun unii specialiști, ar putea afecta centura de ocolire a Clujului. Tot în ultimele luni s-a format la Pata Rât un lac de levigat care măsoară peste 6.000 de metri cubi și care ar trebui epurat, acțiune pentru care trebuie organizată licitație pentru o stație de osmoză.

 

Sursa – Agerpres

Ştiri din zonă

Localitatea Sânmărghita va avea propriul teren sintetic de sport – FOTO

Publicat acum

pe

Locuitorii localității Sânmărghita, comuna Mica, ar putea avea, până la sfârșitul anului 2019, un teren sintetic de sport.

Potrivit primarului comunei Mica, Tiberiu Zelencz, proiectul „ÎNFINȚARE TEREN SINTETIC DE SPORT ÎN LOCALITATEA SÂNMĂRGHITA ȘI DEMOLARE ANEXĂ EXISTENTĂ ( CORP C2 )” a fost declarat eligibil, iar în perioada următoare va fi semnat și contractul de finanțare cu AFIR.

Valoarea acestei investiții se ridică la 49.925 euro.

După parcurgerea tuturor etapelor care implică un astfel de proiect,preconizăm ca finalizarea acestui obiectiv să aibă loc până la sfârșitul anului 2019. Mulțumesc pentru susținere consiliului local și nu în ultimul rând echipei mele care zi de zi se implică în realizarea proiectelor pe care ni le-am propus”, a scris, pe o rețea de socializare, Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ANOFM: Aproape 800 de locuri de muncă vacante în județul Cluj

Publicat acum

pe

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) ieri, 22 februarie, erau înregistrate, la nivelul întregii țări, 31.419 locuri de muncă, în județul Cluj fiind disponibile aproape 800.

Situația locurilor de muncă vacante, în fiecare județ: București — 9.851, Prahova — 2.408, Sibiu — 1.788, Timiș — 1.625, Arad — 1.620, Dolj — 1.005, Iași — 848, Cluj — 792, Galați — 761, Brașov — 750, Vâlcea — 699, Hunedoara — 693, Ilfov — 678, Alba — 522, Constanța — 489, Gorj — 485, Dâmbovița — 466, Maramureș — 432, Neamț — 432, Vaslui — 414, Mureș — 377, Bistrița-Năsăud — 351, Olt — 340, Harghita — 327, Satu Mare — 325, Buzău — 300, Brăila — 290, Argeș — 267, Teleorman — 249, Bihor — 246, Tulcea — 224, Mehedinți — 219, Sălaj — 186, Giurgiu — 147, Ialomița — 145, Covasna — 128, Vrancea — 127, Călărași — 103, Suceava — 97, Caraș-Severin — 86, Botoșani — 80, Bacău — 47.

La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: manipulant mărfuri (2.393), vânzător (2.286), lucrător comercial (1.646), muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.625), agent de securitate (1.615), mercantizor (1.503), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.274), confecționer-asamblor articole din textile (929), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli, zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (745), montator subansamble (688).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Sediul PSD Cluj, ţinta unor fapte cu autori necunoscuţi: pereţi stropiţi cu benzină şi un cocktail Molotov lăsat la intrare – FOTO

Publicat acum

pe

Poliţiştii clujeni au declanşat, vineri, o anchetă după ce preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reclamat că persoane necunoscute au dat foc unor ziare în faţa sediului filialei judeţene a partidului şi au aruncat în faţa uşii un cocktail Molotov, conform Mediafax.

Horia Nasra a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii trebuie să verifice şi cine a lipit o hârtie pe care scrie ”PCR” pe sigla PSD aflată la intrarea în curte.

Am sesizat Poliţia după ce am descoperit vineri dimineaţă uşa sediului PSD Cluj de pe Bulevardul Eroilor şi pereţii stropiţi cu benzină, o sticlă cocktail Molotov aruncată la intrare şi ziare arse. Poliţia trebuie să verifice ceea ce s-a întâmplat joi seară sau în cursul dimineţii de vineri, şi trebuie urmărite şi imaginile de pe camerele video de la intrarea în curtea partidelor. Ar putea fi un act al unor persoane necunoscute în urma protestului de joi seara pe pe Bulevardul Eroilor. Trebuie să se verifice şi cine a lipit o hârtie pe care scrie PCR pe sigla PSD aflată la intrarea în curte”, a spus Nasra.

Potrivit acestuia, critica de bun simţ, protestul, sunt acceptate în democraţie, „dar astfel de comportamente aduc aminte doar de practicile naziste din perioada interbelică, de incendierea Reichstag-ului, de exemplu”.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, la rândul său, corespondentului Mediafax, că la sediul PSD Cluj a fost trimis un echipaj de poliţie pentru verificarea sezizării liderului PSD Cluj.

Este o anchetă în derulare”, a spus Jucan.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj de jandarmi.

Joi seara, 300 de clujeni au ieşit în stradă după ce Tudorel Toader a cerut declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA. Protestatarii au blocat traficul în faţa sediului PSD.

 

Sursa – Mediafax

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare