Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj: Institutul Inimii se va alinia standardelor intervenționale ale celor mai performante clinici de profil

Publicat acum

pe

loading...

Institutul Inimii ‘Niculae Stăncioiu’ din Cluj-Napoca anunță că va implementa de luna viitoare o serie de tehnici și proceduri intervenționale, prin care se va alinia institutelor de profil din Europa de Vest și din SUA, scrie Agerpres.

Managerul Institutului Inimii, Adrian Molnar, a declarat joi, pentru AGERPRES, că aceste noi proceduri sunt prezentate în cadrul primei conferințe ‘Progrese în cardiologie și chirurgie cardiovasculară’ și în cadrul celui de al doilea ‘Simpozion de cardiologie și chirurgie cardiovasculară pediatrică’, manifestări care se desfășoară la Cluj-Napoca, în perioada 25-27 mai, și la care participă aproape 400 de specialiști în domeniu din țară și din străinătate.

Am organizat această conferință din dorința de a arăta, de a prezenta noutățile, progresele din domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare. Aici mă refer la procedurile de cardiologie intervențională, care deja sunt cunoscute și larg răspândite și care și-au dovedit din plin eficiența. Mă refer la dilatările coronariene, la stenturile coronariene, dilatările de valve etc. Urmează, ca importanță și ca noutate, procedurile transcateter de înlocuire a unor valve cardiace. Aceste proceduri sunt deja larg răspândite în Europa și în SUA, dar la noi în țară, ca program național, au pătruns abia în decursul anului trecut și din acest an, în aproximativ o lună, vom efectua primele proceduri în Cluj-Napoca. Sunt fericit că vom avea ocazia de a introduce aceste proceduri care au importanța lor în tratamentul pacienților grav bolnavi, mai ales a pacienților critici, care sunt declarați inoperabili sau cu risc foarte mare pentru o intervenție chirurgicală complexă. Prin aceste proceduri se dă o șansă de creștere a calității vieții și o șansă la ani buni de viață în plus la aceste persoane care, altfel, poate că ar fi condamnate‘, a spus Adrian Molnar.

Alte proceduri care vor fi introduse la Institutul Inimii sunt cele privitoare la anevrismele de aortă și cele pentru copiii cu malformații congenitale.

De asemenea, e vorba de procedurile endovasculare în tratamentul anevrismelor de aortă abdominală și toracică, proceduri care sunt minim invazive, sunt proceduri care se efectuează pe scară destul de largă în țările vestice și care au fost aplicate la pacienții noștri sporadic în cursul ultimilor 15 ani, dar care au devenit de acum program național și vor deveni o armă constantă în arsenalul nostru, al Institutului Inimii, din acest an. Deja avem o listă de așteptare pentru acești pacienți. Alte proceduri de mare importanță sunt procedurile intervenționale la copii, chirurgie minim invazivă pentru copiii cu malformații congenitale. Sunt proceduri care din acest an vor deveni arme în arsenalul terapeutic al Institutului Inimii; chiar ieri și astăzi am efectuat în Institutul Inimii șase proceduri intervenționale la copii cu malformații congenitale, toate încheiate cu succes. Am avut o închidere de defect de sept interatrial, închidere de canal arterial permeabil la un copil de 8 luni, două valvuloplastii de valvă pulmonară și o coarctație de aortă. Sunt proceduri care altfel ar fi fost făcute prin intervenție chirurgicală. Așa s-au făcut simplu, prin proceduri intervenționale pediatrice, copiii putând să meargă acasă la una-două zile după aceste intervenții. Sunt proceduri pentru care sunt fericit că le-am introdus sau că le vom introduce în Cluj din această lună și care constituie reale progrese‘, a menționat Adrian Molnar.

 

Sursa – Agerpres.ro

Ştiri din zonă

INCENDIU pe dealurile din Sic. Flăcările, surprise de localnici – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu de vegetație a izbucnit în această seară în localitatea Sic. Flăcările au fost observate de localnici.

Pe dealurile din localitatea Sic intervin pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Avram Iancu” Cluj, precum și pompierii voluntari din comuna Sic.

Revenim cu detalii!

foto: gherlainfo.ro

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Masca ar putea fi obligatorie în Cluj, la fel ca în alte județe ale țării

Publicat acum

pe

loading...

Locuitorii județului Galați vor fi obligați, de mâine, să își acopere nasul și gură. O măsura asemănătoare ar putea fi luată și în județul Cluj.

Începând de mâine, în județul Galați, purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare, etc. De asemenea, cetățenii din județul Vaslui vor putea ieși din casă numai dacă poartă masca de protecție pe față (indiferent de material). La fel și cei din Iași, dacă ies în spaţii publice închise sau când sunt în tramvaie sau autobuze.

O măsură asemănătoare ar putea fi luată și la Cluj, a anunțat prefectul Mircea Abrudean. Acest aspect va fi discutat mâine în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Prefect: 57 de persoane din județul Cluj, venite din Zona ROȘIE, carantinate

Publicat acum

pe

loading...

Cluj | În ultimele 24 de ore, 667 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În acest sens, au fost desfășurate verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină a 670 de persoane, fiind totodată controlate 30 societăți comerciale / Persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

În prezent 263 de locații de carantinare/izolare sunt asigurate în județul Cluj, cu măsuri de ordine publică.

Au fost aplicate 270 de sancțiuni contravenționale, având o valoare de 700.285 lei – majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate cu Ordonanțele Militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 180 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 109 persoane, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, au fost primite peste 600 de apeluri din partea clujenilor, care au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Persoane venite pe Aeroport din zona roșie – 698; dintre acestea, 57 persoane din județul Cluj au fost carantinate, iar celelalte au fost duse în centrul de triere de la Sala Sporturilor, de unde au fost transportate către județele de domiciliu.

În acest moment sunt 673 de persoane în carantină, 3185 în izolare la domiciliu. De asemenea, 69 pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19 din județul Cluj, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,, Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare