Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj-Napoca, pe locul al 13-lea într-un top al oraşelor cu cea mai mică infracţionalitate

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

România este considerată una dintre cele mai sigure ţări din lume, iar Cluj-Napoca se află pe locul al 13-lea într-un top al oraşelor cu cele mai mici rate de infracţionalitate realizat de baza de date globală Numebo.

Topul infracţionalităţii (Crime Index) a avut în vedere 374 de oraşe din întreaga lume, evaluate în funcţie de numărul de crime, furturi de maşini, tâlhării şi hoţi de buzunare, scrie Mediafax.

Clujul s-a situat pe locul al 13-lea din coada clasamentului, cu un indice al infracţionalităţii de 19,69, fiind oraşul românesc considerat cel mai sigur din acest punct de vedere.

În top au mai fost incluse oraşele româneşti Braşov, pe locul 30 din coada clasamentului, Timişoara (36), Iaşi (62) şi Bucureşti (63), cu un indice al infracţionalităţii de 27,4.

Cel mai sigur oraş din lume este Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, cu un indice de 11,33, potrivit topului realizat de baza de date globală Numebo.

Topul 5 al celor mai sigure oraşe din lume este completat de Doha, din Qatar, Taipei, din Taiwan, Quebec, din Canada, şi Zurich, Elveţia.

Chişinău, capitala Republicii Moldova, se află pe locul 205, Moscova, pe 169, iar Budapesta, pe 133.

Un indice sub 20 este asociat unui nivel de infracţionalitate foarte scăzut, cel cuprins între 20 şi 40, scăzut, cel între 40 şi 60, moderat, cel între 60 şi 80, înalt, iar cel de peste 80, foarte ridicat.

Cel mai periculos oraş din lume este considerat Caracas, din Venezuela, cu un indice al infracţionalităţii de 84,90, iar topul 5 este completat de Port Moresby, Papua Noua Guinee (83,58), Pietermaritzburg, Africa de Sud (81,99), Pretoria, Africa de Sud (81,63), şi Durban, Africa de Sud (80,72).

Topul a fost realizat pe baza opiniilor a 80.514 persoane din 5.542 de oraşe.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER