Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj | Transfer bancar de aproape 12.000 de euro, blocat de polițiști. Ce a reieșit din cercetări

Publicat acum

pe

loading...

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Urmare a activității desfășurate de polițiști și departamentul antifraudă din cadrul instituției financiare, s-a reușit blocarea unui transfer neautorizat de circa 11.700 de euro.

Au fost efectuate verificări în urma sesizării din partea reprezentantului unei asociații non guvernamentale, non profit, cu privire la faptul că, la data de 27 mai, acesta a observat că din contul bancar al asociației, a fost efectuată o operațiune bancară, prin care s-a transferat suma de 11.700 de euro într-un alt cont bancar.

Din cercetări a reieșit faptul că reprezentantul asociației s-ar fi conectat pe o pagină web falsă, aparent a instituției financiare la care a fost deschis contul bancar al asociației, unde au fost introduse datele asociației, fiind astfel accesate în mod fraudulos pentru efectuarea transferului bancar.

Polițiștii au contactat departamentul antifraudă al instituției bancare, iar cu sprijinul acestuia s-a reușit blocarea transferului neautorizat de circa 11.700 de euro, fiind desfășurate demersuri pentru restituirea banilor în contul asociației.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în vederea identificării autorilor faptei și stabilirii întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni (prin modul de operare phishing), polițiștii Serviciului de Investigații Criminale vă recomandă:

  • Niciodată nu deschideți link-uri sau atașamente dubioase primite prin e-mail. Fiți foarte atenți când verificați mail-ul personal pe calculatorul de serviciu.
  • Actualizează permanent programele calculatorului, inclusiv sistemul de operare.
  • Utilizați programe antivirus actualizate la zi.
  • Protejați-vă parola! Nu salvați parola în browserul calculatorului.
  • Alegeți o parolă sigură și schimbați-o regulat, folosind combinații de litere mici, majuscule, numere și nu folosiți zile de naștere, aniversarea căsătoriei sau alte date personale.
  • Fii extrem de atent dacă primești mesaje ”din partea băncii” prin care ți se solicită date sensibile (date despre cont, parole etc.).
  • Nu deschide link-urile și nu descărca atașamentele din astfel de mesaje. Dacă ai dubii cu privire la o tranzacție, efectuează verificări suplimentare.
  • Folosește browsere care permit blocarea ferestrelor pop-up.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER