Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Clujenii care au furat mașini în valoare de peste 150.000 de euro din Anglia au ajuns după gratii

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de arestare preventivă față de persoane care și-ar fi încălcat obligațiile impuse prin măsura controlului judiciar.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, din Huedin, ar fi încălcat obligațiile pe care le aveau prin măsura controlului judiciar, măsură preventivă dispusă în cursul anului 2018 și prelungită și pe parcursul anului 2019.

Cei în cauză sunt cercetați într-un dosar penal care vizează infracțiunile de înșelăciune, furt, furt calificat, amenințare, conducere fără permis. În fapt, aceștia ar fi traficat autoturisme achiziționate în sistem leasing din Marea Britanie, iar ulterior nu ar mai fi achitat ratele și înstrăinau autovehiculele sau le ofereau la schimb cu altele unor terțe persoane. De asemenea, aceștia ar fi sustras autovehicule. Pentru documentarea activității infracționale a acestora, la data de 22 noiembrie 2018 s-au efectuat percheziții domiciliare, iar în urma acestora au fost recuperate șase autoturisme cu o valoare de piață de circa 150.000 de euro. La acea dată, persoanele au fost reținute, iar ulterior plasate sub control judiciar.

În prezent, conform investigațiilor efectuate de către polițiști, după dispunerea măsurii preventive a controlului judiciar, unul dintre bărbați ar fi continuat efectuarea de tranzacții cu autovehicule second-hand și ar fi părăsit limita teritorială a județului Cluj. De asemenea, un alt bărbat ar fi ieșit din județul Cluj, deși acest lucru îi era interzis prin măsura preventivă care a fost dispusă față de el, iar al 3-lea bărbat ar fi comis noi infracțiuni: amenințare și influențarea declarațiilor, încercând să determine persoane să-și schimbe declarațiile/să-și retragă plângerile.

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au sesizat unitatea de parchet, iar reprezentanții Ministerului Public au propus judecătorului de drepturi și libertăți înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestării preventive pentru 30 de zile. Astfel, la data de 5 iulie, respectiv 17 iulie, cei trei bărbați au fost încarcerați pentru executarea mandatelor de arestare.

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER