Conectează-te cu noi

Social-Cultură

CNAM Dej aniversează Centenarul Marii Uniri printr-o multitudine de activități și proiecte – FOTO

Publicat acum

pe

Proiectul „CNAM pentru România 100” a debutat în decembrie 2017, cu activitatea intitulată „Gânduri pentru Țara mea”, un concurs ale cărui rezultate au fost expuse la Centrul Cultural „Arta”, cu ocazia spectacolului aniversar al Marii Uniri.

În anul Centenarului, CNAM Dej a derulat un proiect finanțat de Consiliul local al municipiului Dej (intitulat „Pe urmele Marii Uniri pentru România 100), proiect finalizat cu o excursie, traseul vizând Alba Iulia și Chișinău. În Republica Moldova, la Școala Mănoilești, raionul Ungheni, conducerea colegiului a semnat un parteneriat internațional bilateral, numit „Punte educațională, punte între neamuri”.

Un alt proiect, finanțat de Consiliul Județean Cluj, s-a desfășurat sub egida „Traseul Rezoluțiunii Unirii Transilvaniei cu România, în anul Centenarului”, care și-a propus identificarea elevilor cu generația unionistă de la 1918 și parcurgerea traseului Rezoluțiunii Unirii.

O altă activitate dedicată Centenarului a constat în realizarea și prezentarea sub forma unei scenete istorice, a unui studiu dedicat satului transilvănean în preajma Marii Uniri, pe care elevii Domșa Stînă Anda, Găldean Celina și Rusu Alexandru, l-au susținut în cadrul mai multor manifestări culturale din oraș și județ, dintre care cea mai de seamă a fost Gala Excelenței în Educație, desfășurată în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Câștigarea Premiilor I și al II-lea la Concursul județean „În slujba Țării și a neamului românesc”, de către elevii Câmpean-Gângă Cătălin, respectiv Bote Tudor reprezintă un alt bun exemplu de onorare a Centenarului pentru Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

Competițiile de fotbal și baschet desfășurate în cadrul Colegiului, au avut același scop: Unirea, dar unitatea comunității dejene care să reprezinte la nivel județean, sportul local.

Pentru întîmpinarea Zilei Naționale și aniversarea Centenarului, a fost inițiat un nou proiect: „100 de fapte bune pentru școala mea și comunitate”, în care elevii vor putea să își analizeze relizările/faptele bune făcute pentru Colegiul în care învață și pentru comunitatea în care trăiesc. Acestea vor fi analizate de un juriu și cele mai de seamă vor fi publicate într-o broșură aniversară, în luna decembrie 2018. În data de 29 noiembrie, la fel ca în ultimii ani, se va juca Hora Unirii în curtea Colegiului, ca semn al Uniunii Naționale.

Inedită și mult așteptată va fi primirea la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” a delegației din Basarabia, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2018, pentru a sărbătorii împreună Centenarul Marii Uniri.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER