Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Teatru și improvizație la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Pentru al doilea an consecutiv, elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej au beneficiat de atenția și experiența actorilor de la Create.Act.Enjoy din Cluj-Napoca.

Cu ocazia Lunii Creative, proiect derulat în fiecare an de către Compania Privată de Teatru cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, duminică, 18 noiembrie 2018, s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej un atelier de teatru și improvizație cu tema „istoria personală versus istoria națională”, temă abordată cu ocazia Centenarului, sub egida „Cluj100”, la care au participat 20 de elevi împreună cu profesorii lor: Lador Iulia, Szasz Călina și Varga Nicoleta.

În cadrul activității, participanții au avut posibilitatea să-și exerseze abilitățile motrice, memoria, atenția distributivă precum și limbajul, antrenați fiind de actorul Paul Sebastian Popa. Acesta le-a arătat elevilor diferite tehnici de antrenare a memoriei, a atenției, a limbajului, care au rolul de a dezvolta capacitatea de comunicare și de gestionare a emoțiilor cu care aceștia se confruntă.

Deși vizibil emoționați, elevii s-au bucurat de două ore în care au învățat prin joc să facă față unor situații imprevizibile, iar la sfârșitul activității s-au declarat foarte încântați de oportunitatea pe care au avut-o.

Obsevând entuziasmul cu care au participat la acest atelier și cunoscând beneficiile educației non-formale, intenționăm ca pe viitor numărul atelierelor, pe care Create.Act.Enjoy le realizează, să se mărească, astfel încât elevii noștri să învețe prin artă să devină mai creativi, mai deschiși și, bineînțeles, mai apropiați de teatru”, transmite conducerea instituției de învățământ din Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER