Conectează-te cu noi

Social-Cultură

COD PORTOCALIU de CANICULĂ la Dej

Publicat acum

pe

fantana arteziana dej

Nu scăpăm de caniculă nici astăzi, când municipiul Dej (județul Cluj) se află sub un COD PORTOCALIU de disconfort termic deosebit de accentuat, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 36 de grade.

Medicii recomandă ca, pe timp de caniculă, atunci când temperaturile depășesc 35 de grade, oamenii să consume cel puțin doi litri de lichide pe zi, să se consume cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Pe timp de caniculă este recomandat să se evite consumul de băuturi alcoolice, indiferent de concentrația de alcool deținută de acestea, dar şi băuturile cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr.

Nu sunt recomandate plimbările sub razele puternice ale soarelui și eforturile fizice, în intervalul orar 10 – 17, atunci când temperatura aerului este la maximă intensitate.

Specialiștii recomandă persoanelor, care trebuie să iasă din casă în orele amiezii, să poarte haine de culoare deschisă și să-și protejeze capul cu pălării sau umbrele.

COD GALBEN-PORTOCALIU CANICULA 2

Primăria Municipiul Dej informează cetățenii că în această perioadă, în care sunt anunțate temperaturi caniculare, iar disconfortul termic va fi accentuat, în municipiul Dej funcționează 4 puncte de prim ajutor.

Astfel de puncte sunt organizate în Piața Bobâlna la farmacia AD SANITATEM FARM, „LA BOCA” și farmacia PANITEKA, pe Dealul Florilor la farmacia MD FARMA, situată pe strada Unirii și la farmacia VITAFARM, situată pe strada Dobrogeanu Gherea.

În incinta punctelor de prim ajutor este asigurată apa și asistența medicală în caz de nevoie. De asemenea în vederea atenuării efectelor temperaturilor ridicate, Primăria Dej a dispus măsurile necesare pentru udarea străzilor atât dimineața cât și în restul zilei.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor, în anumite intervale de timp, pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.
Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C.

CFR recomandă publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR sau la telefon 021/9521.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER