Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, în straie de sărbătoare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Zilele Colegiului National Andrei Muresanu Dej CNAM

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej a marcat astăzi 200 de ani de la nașterea poetului și revoluționarului Andrei Mureșanu.

Manifestările au debutat astăzi, în jurul orei 12:30, la bustul lui Andrei Mureșanu, situat în curtea instituției, prin oficierea unui serviciu religios de pomenire, susținut de către preotul protopop Ioan Buftea, alături de un sobor de preoți.

La deschiderea manifestărilor grupate sub genericul „Zilele Colegiului Național Andrei Mureșanu”, au răspuns ”prezent” mai multe oficialități locale, în frunte cu primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan, președintele Consiliului Județean Cluj, ing. Marius Mînzat, dar și numeroși consilieri locali, elevi, părinți și cadre didactice.

Primul care a luat cuvântul a fost directorul colegiului, prof. Bob Axinte, care a vorbit despre parcursul istoric al instituției de învățământ, dar și despre realizările elevilor și profesorilor de-a lungul timpului. Ulterior, directorul adjunct, prof. Vesa Nicolae a prezentat viața și personalitatea patronului spiritual al colegiului – Andrei Mureșanu. Printre cei care au mai luat cuvântul s-a numărat și primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, edilul lăudând parcursul remarcabil al elevilor acestei școli, asigurându-i totodată că administrația publică locală va continua să susțină excelența, învățământul, dar și cultura.

Manifestările au continuat cu un scurt recital de poezie, susținut de elevii Andra Cristorean și Cătălin Boian, manifestările încheindu-se cu depuneri de coroane și jerbe de flori la bustul poetului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER