Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Colonelul (r) Pop Rubin Teofil a lansat cartea ”Drumul vieții”, la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

lansare carte colonel

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA) – Despărțământul ”Dr. Teodor Mihali” Dej a organizat în această după-amiază o lansare de carte.

Este vorba despre lansarea cărții ”Drumul vieții”, de Col. (r) Pop Rubin Teofil, eveniment care a avut loc la Cercul Militar din Dej. Cartea lansată în această după-amiază, de la ora 17, cuprinde viața, cariera militară și întâmplările col. (r) Pop Rubin Teofil, începând de la copilărie și până în prezent, acesta redând întâmplările ”cu o anumită bucurie, nu cu mare regret că au trecut, ci cu bucuria că a avut parte de ele”, după cum arată și prof. Marilena Buburuz în prefața cărții.

Col. (r) Pop Rubin Teofil s-a născut în Jichișul de Jos la 6 mai 1939, a urmat primele patru clase în sat, iar apoi V-VIII la Liceul ”Andrei Mureșanu” Dej. A terminat Liceul Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, fiind apoi absolvent al Școlii Militare de ofițeri ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, al Facultății de Comandă și Stat Major din cadrul Academiei Militare și al Facultății de Istorie-Filozofie a Universității București. În mai 2014, autorul cărții a sărbătorit cu soția sa 50 de ani de la căsătorie (nunta de aur), are un fiu în vârstă de 50 de ani și un nepoțel student. Col. (r) Pop Rubin Teofil a fost decorat cu 7 ordine și medalii și 15 diplome pentru acțiunile la care a participat și pe care le-a sprijinit.

Autorul cărții ”Drumul vieții” a mai publicat: ”CĂȘEIUL de la geto-daci la contemporaneitate” (2012), ”JICHIȘUL DE JOS: tradiții șu istorii” (2013) și ”DESTINE” (2014).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER