Conectează-te cu noi

Social-Cultură

EXCLUSIV. Tânără din Reteag, premiul I la festivalul-concurs ”Dumitru Sopon”

Publicat acum

pe

trofeu madalina mirza

O tânără din Reteag a reușit să obțină premiul I la Festivalul-concurs național de interpretare a cântecului popular ”Dumitru Sopon”.

La cea de-a IV-a ediție a festivalului-concurs naţional de interpretare a cântecului popular ”Dumitru Sopon”, desfăşurat la Casa de Cultură din Gilău, a participat și Mădălina Ancuța Mîrza, o tânără în vârstă de 21 de ani din Reteag, fostă elevă la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej.

Mădălina a urcat pe scenă cu doina ”Mama dorul dumitale” și ”Mare-i mamă al meu sat” (cu acompaniament), ambele din repertoriul Valeriei Peter Predescu. Prin interpretarea sa excepțională, Mădălina a reușit să obțină premiul I la festivalulconcurs naţional de interpretare a cântecului popular ”Dumitru Sopon”.

”Sunt foarte fericită că am reușit să obțin acest premiu, având în vedere numărul mare de participanți din toată țara. La fel de încântată sunt și pentru faptul că am avut ocazia să cânt alături de Orechestra profesionistă ”Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, condusă de Ovidiu Barteş. Mulțumesc juriului și tuturor celor care au crezut în mine încă de la început”, a declarat pentru Dej24.ro Mădălina Ancuța Mîrza, cea care a făcut parte timp de 3 ani din clasa profesorului Felix Gălan, în cadrul Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda” Cluj – Filiala Dej.

La competiţia de la Gilău au participat 21 interpreţi din Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Concurenţii au interpretat în faţa juriului compus din Ioan Haplea, Ovidiu Barteș, Maria Marinela Istici, Ioana Breda Morar și Dumitru Sfârlea, câte două cântece: unul doinit/ o baladă şi un cântec cu acompaniament orchestral.

Citește și: O fostă elevă din Dej a obținut marele trofeu al festivalului ”Drăgan Muntean” – FOTO

Social-Cultură

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată și la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej, în colaborare cu Centrul Cultural „Arta”, a organizat joi, 23 ianuarie, manifestări omagiale dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Activitățile s-au desfășurat în Piața Bobâlna din Dej, cu începere de la ora 13:00 și au debutat cu un scurt discurs al primarului Morar Costan, urmat de un moment muzical susținut de soliștii Ioan Dordoi și Felix Gălan.

Programul artistic a continuat cu un moment susținut de Ansamblul folcloric „Someșana”, totul încheindu-se cu o horă în care s-au prins toți cei prezenți.

Avem datoria să lăsăm moștenire urmașilor noștri faptele glorioase ale înaintaşilor noştri, un inestimabil tezaur pe care toți românii trebuie să îl cunoască”, a scris pe Facebook primarul Morar Costan.

Continuă să citești

Social-Cultură

Autostrada Nordului, care ar urma să treacă și prin Dej, din nou în actualitate

Publicat acum

pe

loading...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava.

Autostrada Nordului („Europa – Ardeal – Bucovina”) urma să facă legătura între Vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi județul Suceava, trecând prin Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei. Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, anunța lansarea licitaţiei în ultima sa zi în această funcție.

CNAIR a publicat astăzi răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la 6 februarie.

Valoarea estimată a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, scrie zcj.ro. Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceva este împărţit în trei secțiuni. Acestea sunt: lotul 1 Baia Mare – Bistriţa (care trece şi prin Dej); lotul 2 Bistriţa – Vatra Dornei şi lotul 3 Vatra Dornei – Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi.

Continuă să citești

Social-Cultură

O nouă conferință cu pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, la Centrul Cultural „Arta” din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Protopopiatul Ortodox Român Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, desfășoară în această perioadă proiectul cultural intitulat „Familia și societatea, ce ne spune Biblia?”.

Dacă în prima parte a acestui proiect Protopopiatul Ortodox Român Dej a organizat conferința cu tema „Societatea de azi, o lume fără familie?”, iar în cea de-a doua întâlnire discuțiile au fost centrate pe tema „Depresia, boala secolului?!”, în cea de-a treia întâlnire pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține conferința cu tema „Mai pot fi educați copiii, azi?”.

Întâlnirea va avea loc va avea loc joi, 20 februarie, cu începere de la ora 18, la Centrul Cultural „Arta” din Dej.

Intrarea este liberă!

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare