Conectează-te cu noi

Social-Cultură

EXCLUSIV. Tânără din Reteag, premiul I la festivalul-concurs ”Dumitru Sopon”

Publicat acum

pe

trofeu madalina mirza

O tânără din Reteag a reușit să obțină premiul I la Festivalul-concurs național de interpretare a cântecului popular ”Dumitru Sopon”.

La cea de-a IV-a ediție a festivalului-concurs naţional de interpretare a cântecului popular ”Dumitru Sopon”, desfăşurat la Casa de Cultură din Gilău, a participat și Mădălina Ancuța Mîrza, o tânără în vârstă de 21 de ani din Reteag, fostă elevă la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej.

Mădălina a urcat pe scenă cu doina ”Mama dorul dumitale” și ”Mare-i mamă al meu sat” (cu acompaniament), ambele din repertoriul Valeriei Peter Predescu. Prin interpretarea sa excepțională, Mădălina a reușit să obțină premiul I la festivalulconcurs naţional de interpretare a cântecului popular ”Dumitru Sopon”.

”Sunt foarte fericită că am reușit să obțin acest premiu, având în vedere numărul mare de participanți din toată țara. La fel de încântată sunt și pentru faptul că am avut ocazia să cânt alături de Orechestra profesionistă ”Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, condusă de Ovidiu Barteş. Mulțumesc juriului și tuturor celor care au crezut în mine încă de la început”, a declarat pentru Dej24.ro Mădălina Ancuța Mîrza, cea care a făcut parte timp de 3 ani din clasa profesorului Felix Gălan, în cadrul Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda” Cluj – Filiala Dej.

La competiţia de la Gilău au participat 21 interpreţi din Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Concurenţii au interpretat în faţa juriului compus din Ioan Haplea, Ovidiu Barteș, Maria Marinela Istici, Ioana Breda Morar și Dumitru Sfârlea, câte două cântece: unul doinit/ o baladă şi un cântec cu acompaniament orchestral.

Citește și: O fostă elevă din Dej a obținut marele trofeu al festivalului ”Drăgan Muntean” – FOTO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER