Conectează-te cu noi

Recomandări

EXCLUSIV. O fostă elevă din Dej a obținut marele trofeu al festivalului ”Drăgan Muntean” – FOTO

Publicat acum

pe

Madalina Mirza

O tânără din Reteag a reușit să obțină trofeul ”Drăgan Muntean” la Festivalul Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc din Deva.

Festivalul, organizat de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, s-a aflat la cea de-a IV-a ediție și a reunit zeci de participanți din toată țara, interpreți amatori de muzică populară. Scopul manifestării a constat în descoperirea de noi talente, promovarea lor, precum şi punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale ţării.

De preselecție a reușit să treacă cu brio și Mădălina Ancuța Mîrza, o tânără de numai 21 ani din Reteag, fostă elevă la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej. Prin interpretarea ei (doina ”Mama, doru’ dumitale” și cântecul cu acompaniament ”Mare-i mamă al meu sat” – ambele aparțin regretatei Valeria Peter Predescu), Mădălina s-a calificat în marea finală, unde i-a impresionat pe jurați și a reușit să obțină trofeul ”Drăgan Muntean”. În ”drumul” ei spre victorie, Mădălina și-a descris excelent costumul popular purtat și a răspuns cu brio întrebărilor referitoare la activitatea artistică şi la repertoriul lui Drăgan Muntean.

Juriul a fost compus din personalităţi marcante ale genului, specialişti în domeniul etnomuzicologiei, etnografiei şi folclorului muzical şi literar românesc, în frunte cu Ioan Bocșa – conferențiar universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Prin câștigarea marelui premiu ”Drăgan Muntean”, Mădălina s-a ales și cu suma de 3000 de lei, însă, spune ea, satisfacția de a câștiga trofeul este mult mai importantă decât banii. ”Mă simt împlinită, încă un premiu înseamnă încă o experiență, încă o învățătură de la oameni de specialitate care ne ajută pe fiecare în parte să ajungem acolo unde ne dorim. Sunt foarte fericită și mă bucur nespus că de anul trecut am perseverat (n.r. – anul trecut a obținut locul 3) și am reușit să obțin marele trofeu. Vreau să aduc mulțumiri tuturor profesorilor și tuturor celor care și-au pus amprenta asupra carierei mele artistice până în prezent și nu numai”, a declarat pentru Dej24.ro Mădălina Ancuța Mîrza.

Mădălina a făcut parte timp de 3 ani din clasa profesorului Felix Gălan, în cadrul Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda” Cluj – Filiala Dej.

De-a lungul carierei sale, Mădălina a obținut premiul II la Festivalul ”Taragotul de Aur” 2013, la Cluj-Napoca, premiul I Festivalul ”Florile Ceahlăului” 2014, la Piatra-Neamț, trofeul Festivalului ”Vară, vară, primăvară” 2014, la Sibiu, premiul II la Festivalul ”Valeria Peter Predescu” 2014, în Bistrița, trofeul Festivalului ”Din comoara satului” 2014, la Ghiroda, premiul I la Festivalul ”Strugurele de Aur” 2014, la Alba-Iulia, trofeul Festivalului ”Topul Mărțișorului” 2015, la Timișoara, precum și premiul I la Festivalul ”Maria Lătărețu” 2014, la Târgu Jiu.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER