Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Comemorare| 75 de ani de la deportarea evreilor din Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În urmă cu 75 de ani, în lunile mai-iunie 1944, în Transilvania de Nord, aflată sub ocupaţia fascistă a regimului lui Horthy, a avut loc deportarea evreilor la Auschwitz.

Din gările localităţilor Baia Mare, Tîrgu Mureş, Reghin, Sighetu Marmaţiei, Vişeul de Sus, Dej, Cluj-Napoca, Satu Mare, Şimleu Silvaniei, Oradea, Bistriţa Năsăud, 131.639 de evrei, bărbaţi, femei şi copii au fost deportaţi, majoritatea fiind exterminaţi.

În data de 16 mai 1944, din Sighetu Marmaţiei, oraşul natal al laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, pleca primul tren cu 3007 evrei.

Ieri, 30 mai 2019, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în colaborare cu Primăria oraşului Sighetu Marmaţiei, Comunitatea Evreilor din Sighet şi Casa Memorială „Elie Wiesel” a organizat o serie de activităţi comemorative la care au participat reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale, ai administraţiei locale şi judeţene, membri ai corpului diplomatic, membri ai comunităţii evreieşti din Sighet, dar și reprezentanţi ai societăţii civile.

Tot ieri, cu începere de la ora 12:00, la Memorialul Holocaustului din Sighet, a avut loc o ceremonie de comemorare şi depunere de coroane.

Ulterior, la Casa Memorială „Elie Wiesel” a avut loc proiecţia filmului „Dire l’indicible. La quete d’Elie Wiesel”, documentar despre întoarcerea lui Elie Wiesel în oraşul natal şi premierea elevilor care au participat la concursul de eseuri „Elie Wiesel şi lecţiile sale de viaţă”.

Social-Cultură

Dej | Manifestări dedicate zilei poetului național al românilor, Mihai Eminescu – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej a organizat astăzi, 15 ianuarie, de la ora 11, manifestări dedicate zilei poetului național al românilor, declarată Ziua Culturii Naționale.

Manifestările au debutat la bustul poetului Mihai Eminescu, din cartierul 1 Mai, cu intonarea Imnului Naţional al României și au continuat cu o slujbă de pomenire, depuneri de jerbe și flori, un recital de poezie susținut de trupa de teatru „Vistrian Roman” a Centrului Cultural „Arta” și un moment muzical susținut de Marin Grad.

Ziua Culturii Naționale a fost marcată și la Biblioteca Municipală Dej prin expoziţia de carte cu titlul „Dor de Eminescu”.

Continuă să citești

Social-Cultură

Mai multe gospodării din Câțcău au rămas fără apă potabilă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe gospodării situate pe raza localității Câțcău au rămas miercuri dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe raza localității Câțcău, între numerele 395 și 465.

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 15:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

”Cardinalul” și ”Ferdinand” la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 14-18 ianuarie 2020.

MARȚI – 14.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.)

MIERCURI – 15.01.2020

ORA 16:00   CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.  

JOI – 16.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

VINERI – 17.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

SÂMBĂTĂ- 18.01.2020

ORA 11:00     FERDINAND ( FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ,  A.G., 104 MIN

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare