Conectează-te cu noi

Naţional

Comisar european pentru transporturi: ”Pașaportul de sănătate ar ușura viața transportatorilor”

Publicat acum

pe

Pașapoartele de sănătate ar ușura mult munca transportatorilor, în vederea reluării călătoriilor, a afirmat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

”Există și varianta pașașoartelor de sănătate, dacă ar putea fi pusă în aplicare ar ușura mult viața transportatorilor”, a mai spus comisarul european Adina Vălean, precizând totuși că aceste certificate de sănătate arată starea de moment a pasagerului.

În privința unui orizont de timp în care călătoriile vot fi reluate, că se apropie perioada concediilor, Adina Vălean a spus că e greu de anticipat, deoarece fiecare țară va stabili acest lucru în funcție de condițiile locale.

”Grecia nu cred că va primi cu orice preț orice turist. Centrul european pentru controlul bolilor recomandă ca deschiderea conectivității să se facă între țări și regiuni care au o situație epidemiologică similară. Fiecare autoritate națională va trebui să dea acest răspuns (dacă sunt pregătite să primească turiști – n.r.). Nu toate țările vor ridica restricțiile de călătorie în același timp”, a mai spus Adina Vălean.

Comisarul european a enumerat care ar fi condițiile pentru ca o țară să poată primi turiști.

”Dacă în România autoritățile consideră că situația este stabilă, că cele câteva criterii pe care le avem sunt satisfăcute – adică rata de infecție să fie sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare, dacă va există sufiecnt material de protecție atunci când lumea călătorește, dacă capacitatea de primire a cazurilor ăn spitale este confortabilă – acestea sunt criterii clare care pot duce la ridicarea restricțiilor”, a mai precizat comisarul european.

sursă: Digi24

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER