Conectează-te cu noi

Naţional

Vremea în țară | Se răcorește în Nord, cum vor fi temperaturile

Publicat acum

pe

Vremea se răcoreşte duminică, mai ales în jumătatea nordică a ţării. E posibil să picure în nord-est, la munte, iar pe seară şi în sud şi în sud-est. Maximele pleacă de la 11 grade în depresiuni şi ajung pe la 24 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, dar în orele serii încep se apăra şi câţiva nori de ploaie. Vântul se menţine activ, iar temperaturile pierd două-trei grade faţă de ziua trecută.

Se mai răcoreşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ieri, s-au atins 25…26 de grade, astăzi maximele se opresc pe la 20…21 de grade. O să avem soare, vreme bună şi un vânt destul de insistent. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile scad simţitor şi vremea devine răcoroasă pentru această perioadă. Norii apar în treacăt şi s-ar putea să lase 2…3 stropi de ploaie, iar vântul mai are unele răbufniri, cel puţin în prima parte a zilei.

Un aer mai rece pătrunde astăzi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Temperaturile coboară sub limitele normale. Pe la amiază vor fi cel mult 15…16 grade, iar la noapte, temperaturile se vor apropia de pragul îngheţului. Şi în vestul ţării se face mai răcoare şi, după cele 26 de grade de ieri, astăzi maximele ajung cu greu pe la 20 de grade. Vom avea însă vreme frumoasă, puţini nori şi un vânt destul de liniştit.

Vreme bună găsim şi în zona Transilvaniei, deşi pe la munte apar ceva condiţii de ploaie, iar vântul sufla mai tare la altitudini mari. Se răceşte şi aici, iar peste noapte e posibil să apară bruma.

În Oltenia ne-aşteaptă o zi plăcută, cu temperaturi agreabile, dar puţin mai scăzute decât ieri. Seara aduce unele înnorări, poate şi câţiva stropi de ploaie. La fel va fi şi în ţinuturile sudice: soare, vreme caldă şi câţiva nori de ploaie la apropierea nopţii. Maximele ajung pe la 23…24 de grade.

În Bucureşti avem o zi însorită, un pic de vânt şi temperaturi în uşoara scădere. Chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit: Pe la amiază se ating 23 de grade, iar pe seara apar ceva înnorări, însă e puţin probabil să plouă.

La munte se răceşte simţitor, aşa că astăzi vor fi cel mult 10…11 grade prin staţiuni. Vom avea însă vreme destul de bună, soare, dar şi ceva condiţii de precipitaţii, în special în zona Carpaţilor Orientali. Vântul sufla mai tare pe creste, însă NU mai vorbim despre viteze foarte mari.

Vremea pentru următoarele zile

Începem o nouă săptămână cu soare, atmosferă plăcută şi temperaturi mai ridicate în vestul şi sud-vestul ţării. Vor fi 24 de grade în Banat şi Oltenia se ating 24 de grade, iar prin Dobrogea şi la munte mai sunt ceva condiţii de ploaie.

Şi marţi avem o zi destul de frumoasă, se face mai cald, iar prin vestul şi sud-vestul ţării se ating 26 de grade. Vântul prinde putere în sud-est, iar spre seară apar înnorări şi averse sporadice în ţinuturile vestice.

Temperaturile se menţin ridicate şi miercuri, iar în sudul şi estul ţării va fi neobişnuit de cald pentru final de aprilie. Pe aici vor înregistra şi 27 de grade. După prânz creşte instabilitatea, aversele cuprind zonele de deal şi munte, vestul ţării, iar seara e posibil să apară şi în rest, anunță știrileprotv.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER