Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Comuna Mica, aproape 5 milioane de lei de la Guvern! Apa curentă și canalizarea mai trebuie să așteapte. Ce spune primarul

Publicat acum

pe

Primarul Tiberiu Zelencz anunță că mai multe proiecte ale Primăriei Comunei Mica au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Chiar și așa, proiectul privind introducerea apei curente și canalizării în comună va trebui să mai aștepte.

Astăzi (n.r. ieri, 19 iulie 2017) am primit cu mare bucurie confirmarea că patru din cele șapte proiecte depuse la începutul acestui an la Ministerul Dezvoltării Regionale, au primit finanțare în valoare totală de 4,887,229.00,lei, aproximativ 49 miliarde lei vechi.

Cea mai mare suma revine asfaltării ulițelor din comuna Mica, însă din păcate mult așteptata finanțare pentru introducerea apei și a canalizării în comuna noastră nu a fost posibilă din cauză că suntem cuprinși în Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, comuna Mica fiind cuprinsă doar cu introducerea apei pentru cinci localități.

Pentru proiectele aprobate vreau să mulțumesc Guvernului României, Ministerului Dezvoltării Regionale, parlamentarilor clujeni Horia Nasra, Cornel Itu și Vasile Ilea și în mod deosebit doamnei ministru Sevil Shhaideh.
Dacă anul trecut am obținut 1,560.000.00 lei, pentru școlile din Sânmărghita și Nireș, în acest an am primit bani pentru modernizarea drumurilor(asfaltări ulițe sătești), pentru dotarea școlilor din Sânmărghita și Nireș și pentru dotarea dispensarului uman din localitatea Mica.

Deși sunt mult mai multe proiecte în derulare, mă declar mulțumit că într-un an de mandat am reușit să obținem proiecte finanțate prin PNDL în valoare de 6,300.000.00 lei, (63 miliarde lei vechi), bani care contribuie la dezvoltarea comunei noastre.

Pentru implementarea acestor proiecte este nevoie de timp și răbdare, însă în perioada următoare veți putea vedea și finalizarea acestora.

Legat de apă, dacă în acest moment depindem de Compania de Apa Someș S.A., vreau să vă asigur că pentru mine prioritatea numărul unu din comuna Mica rămâne introducerea apei și a canalizării și nu voi renunța până cand nu voi găsi o soluție”, anunță primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER